1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Kokaiinin ostamisesta syytettyä Jori Lehterää kuullaan vihdoin oikeudessa, nyt videon välityksellä

NHL-kiekkoilijaa epäillään huumausainerikoksesta.

Kuva: Getty Images.

NHL-kiekkoilija Jori Lehterää kuullaan oikeudessa tällä viikolla videoyhteyden avulla. Lehterä on yritetty saada oikeuteen jo kauan. Hänen olisi pitänyt olla vastaamassa syytteisiin jo tammikuun alkupuolella.

Nyt Pirkanmaan käräjäoikeus kertoo, että asian käsittelyä jatketaan tämän viikon perjantaina.

Käräjäoikeuden tietojen mukaan Lehterää edustaa pääkäsittelyssä asiamies. Lehterää kuullaan todistelutarkoituksessa videoyhteyden avulla aikaisintaan iltapäivällä tämän viikon perjantaina.

Lehterä on vedonnut aiemmin siihen, ettei hän pääse paikalle aikataulusyistä.

Päätekijöiden epäillään myyneen viime kesänä Lehterälle kokaiinia. Syyttäjän mukaan kiekkoilija osti kesä–heinäkuussa kahdeksan grammaa kokaiinia, joka on arviolta useita kymmeniä annoksia.

Syyttäjä vaatii Lehterälle viisi kuukautta vankeutta huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan rikos on tapahtunut Tampereella 19.5–22.7.2018.

Lehterä on pelannut hyökkääjänä NHL-seura Philadelphia Flyersissa. Viime aikoina hän on pelannut farmissa.

Philadelphia Flyers passitti helmikuussa 31-vuotiaan Lehterän farmiin, kun suomalaishyökkääjä onnistui kauden 27 NHL-ottelussa kirjaamaan vain 1+2 tehopistettä. Edellisen kerran Lehterä pelasi AHL:ssä kaudella 2008–2009, kun hän pelasi St. Louis Bluesin farmijoukkueessa.

Lehterä on pelannut SM-Liigassa Jokereissa ja Tapparassa sekä KHL:ssa että NHL-joukkue St. Louis Bluesissa. Maajoukkue Leijonissa hän on voittanut olympialaisissa pronssia ja MM-kisoissa hopeaa.

Osa suurta vyyhteä

Yhteensä huumejutussa on 22 syytettyä, heistä 3 on ollut vangittuina. Kihlakunnansyyttäjä Pasi Vainio kertoi aiemmin Ylelle, että tuomioita ei voida antaa ennen Lehterän kuulemista.

Osalle syytetyistä vaaditaan vankeusrangaistusta, osalle sakkorangaistusta. Syyttäjä vaatii kolmelle syytetylle 8–10 vuoden ehdotonta vankeutta.

Poliisin mukaan maahan on tuotu lähes kaksi kiloa kokaiinia, joka on levitetty käyttäjille Tampereen seudulla. Katukauppapitoisuudeksi laskettuna ainetta on myyty yli kolme kiloa ja siitä saatu hyöty on noin 400 000–450 000 euroa.

Rinki teki kauppaa esimerkiksi anonyymissa Tor-verkossa ja sopi noutopaikat eri puolille Tamperetta ja Pirkanmaata. Huumeita liikkui esimerkiksi Kaupin tähtitornin tienristeyksessä linja-autopysäkillä ja Kaupinojan saunan pihalla.

Kaupinojan sauna on tunnettu ja hyvin suosittu tamperelainen avantouintipaikka, ja huumeita säilytettiin esitutkinnan mukaan muun muassa sen pukuhuoneen lokerikoissa.

Lehterä kiistää epäilyt

Syyttäjän mukaan Lehterä on laittomasti hankkinut eri erissä ja pitänyt hallussaan kahdeksan grammaa kokaiinia. Lisäksi hän on syyttäjän mukaan toukokuussa yrittänyt hankkia kokaiinia yhden gramman.

Syyttäjällä on todisteena muun muassa puhelutietoja päätekijöiden ja Lehterän välillä. Yhteyksiä on esitutkinnan perusteella pidetty Lehterän Tampereella sijaitsevan mökin lähettyvillä.

Jori Lehterä on kiistänyt epäilyt koko ajan. Hän on kertonut poliisille tuntevansa kaksi pääsyytettyä, mutta kieltänyt moneen kertaan ostaneensa näiltä huumeita.

Jori Lehterä on vedonnut siihen, että viesteissä pääsyytettyjen kanssa puhutaan muun muassa kyydeistä. Esitutkinnassa ilmi tulleissa viesteissä ei mainita huumeita.

Lue lisää:

Kolme miestä vangittu: Jori Lehterää ei ole saatu kuultua ja tuomiot huumejutussa viivästyvät

Jori Lehterä ei tule oikeuteen tiistaina vastaamaan huumesyytteisiin – haastetta ei ole saatu toimitettua ja oikeusjutun kohtalo vielä auki

Näin Jori Lehterä kiisti kuulusteluissa huumeiden oston: Kertoo maksaneensa 6 000 euroa toisen pääsyytetyn vieroitushoidosta