Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vettel avaustestin avauksen nopein – Bottas niukasti Räikkösen edelle

Kimi Räikkönen ehti ajaa ulosajosta huolimatta 46 kierrosta.

Formula 1
Sebastian Vettel
AOP

Ferrarin Sebastian Vettel oli ahkerin ja myös nopein, kun formula ykköset avasivat talvitestinsä Barcelonan Circuit de Catalunya -radalla. Vettel kirjasi aamu- ja iltapäivän neljän tunnin ajojen aikana 72 kierrosta, joista vauhdikkaimman aikaan 1.18,161.

Racing Pointin Sergio Perez oli toinen 1.20:n alittanut kuljettaja, mutta eroa Vetteliin oli kuitenkin 1,8 sekuntia. Mercedeksen Valtteri Bottas ehti aamulla ensimmäisenä radalle ja kiersi lopulta Vettelin jälkeen eniten eli 69 kierrosta. Bottas kellotti session kolmanneksi nopeimman ajan jäätyään Vettelistä 1,97 sekuntia.

Iltapäivän testirupeamaan Mercedes tuo mestarikuskinsa Lewis Hamiltonin. Kimi Räikkösen alku uuden tallinsa Alfa Romeon uudessa ajokissa ei ollut ihan vakuuttavin mahdollinen. Räikkönen ehti kiertää radalla testin aluksi neljä mutkaa ja sai sitten aikaan ajojen keskeytyksen, kun Alfan C38-auto päätyi ulos radalta.

F1-sarjan Twitter-tili näytti, kuinka Räikkönen jumitti autonsa soralle. Auto ja mies saatiin takaisin varikolle nopeasti, ja Räikkönen palasi radalle vauhdilla: hän oli parhaimmillaan ajoissa toisena ja session päättyessäkin neljäntenä. Bottakseen eroa oli lopulta vain 0,033 sekuntia.

Räikkönen ehti ulosajostaan huolimatta taittaa 46 kierrosta. Testien avausaamuna radalla nähtiin yhdeksän tallia. Williams-tallin kilpuri ei ole vielä valmis, ja talli saatetaan nähdä mukana vasta nelipäiväisten testien kolmantena päivänä eli keskiviikkona.

Lue myös:

F1-testit alkoivat – Räikkönen ajoi ulos neljän mutkan jälkeen

Tässä on Kimi Räikkösen uusi auto – Alfa Romeon F1-ajokki paljastettiin Barcelonassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat