Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Norjalaiset sekoilivat kellon kanssa Seefeldissä – vartija meinasi heittää tähtihiihtäjät pois MM-laduilta

Norjalaisvalmentaja oli ymmärtänyt ladun sulkemisajan väärin Seefeldissä, ja oli lähellä etteivät norjalaiset päässeet harjoittelemaan.

hiihto
Kläbö
Kimmo Brandt / AOP

Norjalaishiihtäjiltä meinasivat jäädä maanantaina harjoituslenkit Seefeldin MM-laduilla tekemättä. Norjan joukkueella ja latuhenkilökunnalla oli tullut väärinymmärrys ladun aukioloajasta.

Norjan yleisradioyhtiö NRK julkaisi videon (siirryt toiseen palveluun), jossa maajoukkuevalmentaja Eirik Myhr Nossum väittelee ladun aukioloajasta latuhenkilökunnan jäsenen kanssa. Norjalaiset luulivat, että latu on auki kello 17:ään asti, mutta latuvahdin mukaan sinne ei ollut asiaa enää kello 12:n jälkeen.

Valmentaja Nossumilla oli tilanteessa itsekritiikkiä. Hän oli keskustellut sunnuntaina järjestäjien kanssa ja ymmärsi niiden perusteella, että norjalaismiehet voisivat harjoitella kello 17 saakka.

– Saksani on hieman heikentynyt peruskoulun jälkeen ja se saattoi vaikuttaa siihen, etten ymmärtänyt, mitä hän sanoi, Nossum myönsi NRK:lle.

Kansainvälinen hiihtoliitto kertoi NRK:lle, että järjestäjät olivat päättäneet rajoittaa ladulle menoa, sillä MM-valmistelut olivat vielä kesken.

Väärinymmärryksen selvittyä, pääsivät norjalaishiihtäjät lopulta harjoittelemaan niinkuin oli tarkoitus.

– Nossumin saksan kieli on parempi kuin minun, sillä olen opiskellut koulussa espanjaa. Pääsimme kuitenkin harjoittelemaan, ja se oli tärkeintä. Se oli väärinymmärrys, tähtihiihtäjä Johannes Hösflot Kläbo naureskeli NRK:lle.

Lue myös:

Katso ainakin nämä Suomen mitalitaistot Seefeldin MM-kisoissa – yksi päivä nousee erityisesti esiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat