Suora

  • Jalkapallon Italian Cup, puolivälieräottelu Napoli - Lazio
  • Urheiluruutu

Italian Serie C:n ammattilaisseura potkaistiin tylysti sarjasta ulos – 0–20-tappio oli liikaa

Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelannut Pro Piacenza on lempattu ulos sarjasta.

urheilu
Jalkapallo, yleiskuva.
GettyImages

Pro Piacenzan viime aikaiset toimet eivät miellyttäneet sarjan johtoporrasta, joka erotti joukkueen sarjasta maanantaina.

Pohjois-Italian jalkapalloseura Pro Piacenza kärsi sunnuntaina paikallisvastustaja Cuneolle 0–20-murskatappion esiinnyttyään kamppailussa ainoastaan seitsemällä pelaajalla, jotka kaikki olivat lisäksi 16–18-vuotiaita junioripelaajia.

Vajaamiehisyys johtui palkkarästeistä. Seura ei ollut maksanut edustuspelaajille eikä valmennukselle luvattuja ansioita pitkään aikaan ajauduttuaan taloudelliseen kurimukseen. Pro Piacenza oli luovuttanut kolme ottelua aiemmin pelaajakadon vuoksi.

Kaiken kukkuraksi Pro Piacenza joutui laittamaan seuran fysioterapeutin kentälle, kun yksi nuorista miehistä loukkaantui Cuneo-ottelussa.

Pahnanpohjimmaisena sarjassa ollut Pro Piacenza potkaistiin sarjasta ulos ja sille mätkäistiin lisäksi 20000 euron sakot. Italian jalkapalloliiton nokkamies Gabriele Gravina kommentoi kohuseuran puuhastelua "loukkaukseksi urheilua kohtaan" ja sanoi, että farssimaiset teot tulivat tiensä päähän.

Serie C koostuu 20 joukkueesta ja se on täysiverinen ammattilaissarja. Useat seurat ovat kuitenkin ajautuneet taloudellisiin vaikeuksiin. Viime viikolla Matera luovutti kauden neljännen ottelunsa, joka tiesi sääntöjen mukaan automaattisesti sarjasta pois sulkemista. Myös Materan pelaajat olivat lakossa, kun heille ei ollut maksettu palkkaa sitten viime vuoden syyskuun.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat