Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Räikkönen sai "työkykyisen" auton – mekaanikoille menivät heti kehut

Kimi Räikkönen pääsi talvitestien avauspäivänä Alfa Romeon rattiin.

urheilu
Kimi Räikkönen
Kimi RäikkönenAOP

F1-sirkuksen vanhin kuljettaja Kimi Räikkönen kiersi Espanjan Barcelonassa talvitestien ensimmäisenä päivänä 114 ratakierrosta, kellotti viidenneksi nopeimman kierrosajan ja sai tuntumaa uuteen menopeliinsä.

– Ensimmäiset kokemukset autosta ovat erittäin positiivisia. Jätkät ovat tehneet hyvää työtä läpi talven auton parissa. Meillä on auto, jolla voi työskennellä, Räikkönen kehaisi mekaanikkoja.

Räikkösen päivä ei sujunut kommelluksitta, kun hän ajoi ulos ensimmäisellä kierroksella.

– Aloitimme päivän spinnauksella. Emme koskaan opi sitä, että rata on erittäin liukas talvisin, Räikkönen naurahti.

Räikkönen pääsi jatkamaan aamusessiota ja ajoi aamun neljänneksi nopeimman ajan. Iltapäivällä hän kiristi vauhtiaan muutaman muun kuljettajan tavoin ja oli päivän päätteeksi viidenneksi nopein. Räikköstä enemmän kierroksia ajoivat Ferrarin Sebastian Vettel (169), Red Bullin Max Verstappen (128) ja McLarenin Carlos Sainz junior (119).

Suomalainen ei ollut yllättynyt, että pystyi uudessa tallissa ensimmäisenä talvitestipäivänä noin suureen kierrosmäärään.

– Vanhan miehen on vähän vaikea yllättyä, Räikkönen, 39, hauskuutti toimittajia.

- Uskoin, että kaikki sujuu mukavasti. Tilanne oli erilainen 10-15 vuotta sitten. Nyt autot ovat luotettavampia. Testipäivien määrää on rajoitettu, joten pitää ajaa paljon kierroksia.

Iso askel edelliseen autoon verrattuna

Räikkösen viime kauden tallitoveri Vettel kellotti päivän nopeimman ajan. Räikkösen edelle ehtivät myös Sainz, Haasin Roman Grosjean ja Verstappen.

Räikkönen palasi viime kauden jälkeen uransa ensimmäisen F1-tallin Sauberin palvelukseen. Talven aikana tallin nimi vaihtui Alfa Romeoksi. Suomalainen ehti ajaa viime vuoden Sauberilla ennen kuin uusi auto valmistui.

– Viime vuoden autoon verrattuna on otettu iso askel. Kierrosajat tulevat helposti, ja olen oikein tyytyväinen, Räikkönen tuumi.

Valtteri Bottas ajoi aamupäivällä 69 kierrosta ja oli päivän kahdeksanneksi nopein. Iltapäivällä Mercedeksen kuljettajista vain Lewis Hamilton kävi radalla. Hamilton jäi kierrosajoissa tallitoverinsa Bottaksen taakse yhdeksänneksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat