Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mari Eder jättää ampumahiihdon EM-kisat väliin – "Kroppa ei ole tasapainossa"

Ampumahiihtäjä Mari Ederin vaikea kausi jatkuu.

ampumahiihto
Mari Eder.
Mari EderEPA

Mari Eder ei osallistu ampumahiihdon EM-kisoihin Valko-Venäjän Minskissä. Eder ilmoitti asiasta maanantai-iltana Instagramin Stories-osiossa.

Syinä poisjääntiin ovat kuume ja huonovointisuus, joista ampumahiihtäjä on kärsinyt viikonlopun harjoituskisojen jälkeen.

– Paremmasta vireestä huolimatta elimistö ei näytä kestävän kisanomaista kuormitusta. Kun kroppa ei ole tasapainossa, niin immuniteetti heikentyy, Eder kirjoitti.

Ederin kausi on ollut haastava. Sekä maasto- että ampumahiihdon taitava Eder haaveili osallistuvansa torstaina alkaviin Seefeldin hiihdon MM-kisoihin. Hän joutui muuttamaan suunnitelmiaan jouduttuaan tammikuussa leikkaukseen. Nyt myös varavaihtoehto eli EM-kisat jäävät väliin sairastelun takia.

EM-kisat käydään 18.–24. helmikuuta.

Lue myös:

Asiantuntija Jauhojärvi Mari Ederin alamäestä: "Suomalaiselle hiihdolle suuri kolaus"

Ampumahiihtäjä Mari Eder luopui Salpausselän sprintistä – Seefeldin MM-kisat jäävät väliin

Mari Ederin meno ei vakuuttanut asiantuntijoita – "Vaikea uskoa, että viikossa löytyy sellaista kuntoa, jolla hän pääsisi kansainvälisessä kisassa edes jatkoon"

Mysteerinen Mari Eder palaa kisaladuille: "Sen verran pitää olla sepporätymeininkiä, että hiihdetään nyt ja jutellaan sitten joskus kännipäissään keväällä"

Vaisusti tällä kaudella kisannut Mari Eder kävi leikkauksessa: ”Löydös vaati pikaisia toimenpiteitä" Mysteerinen Mari Eder palaa kisaladuille: "Sen verran pitää olla sepporätymeininkiä, että hiihdetään nyt ja jutellaan sitten joskus kännipäissään keväällä"

Mystisistä ongelmista kärsivä Mari Eder on kadonnut kilpailuista kokonaan – asiantuntija uskoo vielä täyskäännökseen: "Maailmancup ei ole paikka, johon lähdetään kokeilemaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat