Kova sääennuste Iivo Niskasen päämatkalle MM-kisoihin! Lämpömittari voi kohota jopa 15 asteeseen – Ruotsissa ja Norjassa myönnetään ongelma

Ensimmäiset suuret ongelmat lämpimän sään kanssa nähdään ensi viikon keskiviikkona Seefeldin MM-kisoissa, povaavat ruotsalais- ja norjalaismediat.

Hiihdon MM 2019
Seefeldin MM 2019
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Seefeldin MM-kisojen kynnyksellä suureksi puheenaiheeksi on noussut lämmin sää. Viime päivinä lämpötila on noussut kymmenen asteen tietämiin. Norjan uutistoimisto NTB ennustaa, että ensi viikon keskiviikkona nähdään kuitenkin kovin koettelemus. Silloin voi olla jopa 15 astetta lämmintä.

Tuolloin on myös Iivo Niskasen tarkoitus kisata paraatimatkallaan 15 kilometrin perinteisellä. SVT:n mukaan tuolloin suksihuollolle tulee ongelmia. Seefeld sijaitsee laaksossa, jossa osa ladusta on auringonpaisteessa ja osa varjossa.

– 15 kilometrin perinteisen kisassa hiihdetään molemmilla puolilla laaksoa. Tietyissä rinteissä aurinko lämmittää niin paljon, että tulee todella märkää. Varjoisilla alueilla on yhä todella kylmää lunta, Ruotsin suksien voitelusta vastaava Urban Nilsson sanoi SVT:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Norjalaistietojen mukaan lumen lämpötila voi vaihdella nollasta yhdeksään pakkasasteeseen. Norjan huoltopäällikkö Stein Olav Snesrud ei ole myöskään eniten huolissaan kovista lämpötiloista.

– Kisaladun suuret lämpötilaerot ovat suurin haaste. Auringossa ja varjossa on suuri ero, Snesrud toteaa NTB:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Ruotsalais- ja norjalaisleirissä tilanteeseen pyritään suhtautumaan kuitenkin positiivisesti. Sotshissa vuonna 2014 norjalaisilla oli suksien kanssa ongelmia, kun keli lämpeni. Toki lumikin oli erityistä Sotshissa.

– Olemme kokeneet tällaisen kelin ennenkin. Järjestelmä toimii. Löydämme hyviä ratkaisuja. Toistaiseksi uskon, että tilanne on hallinnassa, Snesrud sanoo.

– Jos katson spontaanisti viettämiäni päiviä täällä, on ollut sairaan hienot olosuhteet. Aurinko nousee ja on kuusi-seitsemän astetta lämmintä. Ladut näyttävät niin hienoilta. Sitä en oikeasti ajatellut, Nilsson hehkutti.

Lue lisää:

Jauhojärvellä ja Lassilalla riittää luottoa Suomen huoltoon, vaikka aina ei ole onnistuttu: "Tällaiset kelit eivät ole olleet suomalaisten vahvuus"

Seefeldin keväinen auringonpaiste ja vieras lumi pistävät Suomen huollon tiukkaan paikkaan: "Muutokset ovat todella rajuja ja todella isoja"

Uudistunut rata nostattaa suomalaisodotuksia MM-sprinttiin: ”Se on hyvä asia Ristomatin näkökulmasta”

Pärmäkoski ja Niskanen hiihtävät todennäköisesti parisprintissä, mutta valmentaja on hiljaa MM-ohjelmasta: "Meillä on taktisia syitä"

Katso ainakin nämä Suomen mitalitaistot Seefeldin MM-kisoissa – yksi päivä nousee erityisesti esiin

Juhliiko Iivo Niskanen kultaa, montako mitalia Pärmäkoski nappaa? – Näin seuraat Ylen kanavilta Seefeldin MM-hiihtoja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat