Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu

Lyon nollasi Lionel Messin ja Luis Suarezin – Barcelonalla ollut ennenkin tahmeaa UCL-pudotuspelien matkaotteluissa

Lyonin onnistui pitää Barcelonan tähdet maalitta jalkapallon Mestarien ligan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa.

urheilu
Barcelonan Lionel Messi ja Philippe Coutinho
Barcelonan Lionel Messi ja Philippe Coutinho EPA

Ottelun kymmenennellä minuutilla Barcelonan maalivahti Marc-Andre ter Stegen pelasti joukkueensa takaiskulta. Hän kurotti kätensä näyttävästi Martin Terrierin kanuunakudin tielle ohjaten pallon yläriman kautta ulos pelialueelta.

Sekä Lyonilla että Barcelonalla oli omat tilaisuutensa molemmilla puoliajoilla. Lionel Messi pyöritteli eniten päätään vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla lauottuaan hyvästä tekopaikasta vasurillaan pallon ohi etutolpan. Luis Suarezin kuiva kausi maalinteon suhteen sen kun jatkui. Barcelonan kärkimiehellä oli paikkoja tälläkin kertaa, mutta viimeistely lähietäisyyksiltä ontui.

– Kotiosaan on aina kiva mennä, kun oma maali on pysynyt puhtaana. Lyon pelasi tosi hyvin ja heidän maalivahtinsa (Anthony Lopes) oli ihan huikea, kommentoi Barcelonan puolustaja Clement Lenglet.

Barcelona on ennenkin esiintynyt vaatimattomasti Mestarien liigan pudotuspelivaiheen vierasottelussa. Se ei ole nimittäin voittanut kuuteen viimeiseen pudotuspelivaiheen vierasotteluun peliäkään, kun se on ollut Atleticon, PSG:n, Juventuksen, Roman, Chelsean ja nyt Lyonin vieraana.

Barcelonan viimeisin pudotuspelivaiheen matkavoitto on Arsenalista helmikuulta vuonna 2016. Maaliton tasapeli toi katalonialaisseuralle silti kelpo lähtökohdat ottelunparin jälkimmäiseen osaotteluun, joka pelataan 13. maaliskuuta Camp Noulla.

Myös Liverpool ja Bayern päätyivät 0–0-tulokseen tiistaina. Edellisen kerran kun Mestarien liigassa nähtiin pudotuspeleissä yhden illan aikana kaksi nollapeliä, pelattiin kautta 2015-2016. Silloin toisissa osaotteluissa Atlético Madrid ja PSV sekä Manchester City ja Kiovan Dinamo eivät saaneet maaleja aikaiseksi.

Liverpool pettyi – Bayernin puolustukselta sisunäyte

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat