Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Liverpool pettyi – Bayernin puolustukselta sisunäyte

Liverpool pettyi jalkapallon Mestarien liigan neljännesvälierin avausosassa Bayern Müncheniä vastaan jääden maalittomaan tasatulokseen tiistaina.

urheilu
Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp
Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp EPA

Liverpoolilla oli isoja aukkoja keskuspuolustuksessa, kun joukkue isännöi Bayernia. Englantilaisseuraa ei kuitenkaan haitannut, vaikka alakerran ankkureina luutivat Joel Matip sekätoisena topparina normaalisti keskikentällä pelaava Fabinho. Kaksikko suoriutui mallikkaasti.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp ei olisi ehkä olettanut, että kotiosan solmukohdaksi osoittautui kärkipelaajien heikko maalintekotaito. Energinen Liverpool loi ensimmäisellä puoliajalla tukuttain puolittaisia maalipaikkoja ja määräsi tahdin viheriöllä. Anfieldin katsojien epäonneksi ainoastaan kärkimiesten viimeistely jäi vajaaksi.

Sadio Mane tuhri kotijoukkueen ehkä parhaan tekopaikan 34 minuutilla. Naby Keitan laukaus rangaistusalueen rajalta osui Bayernin Niklas Sulen käteen, josta peliväline kimposi täysin vapaana maalin edessä olleelle Manelle. Maaliruiskun sihti oli kehno huippupaikassa.

Bayern München halusi parhaansa mukaan pelitempoa alas, puolusti omalla alueella sinnikkäästi ja yritti iskeä vastaiskupelillä Liverpoolin keskialueen pallonmenetyksistä. Suunnitelma oli onnistua, kun Bayernin näkyvä Serge Gnabry otti muutaman etuaskeleen ja laukoi tulisesti 30 metristä pallon niukasti yli Liverpoolin maalin 59. minuutilla.

Sadio Manen tarkka pusku etukulmaan 85. minuutilla olisi mennyt verkkoon, ellei Bayernin maalivahti Manuel Neuer olisi ehtinyt pelastamaan käsikurotuksella tilannetta.

Saksalaisjätti piti Roberto Firminon, Sadio Manen, Mohamed Salahin ja kumppanit maaleitta. Vaikka Robert Lewandowski ja koko Bayern oli saamaton hyökkäyssuuntaan pelattaessa, niin sen uhrautuva puolustuspeli toi sille hyvät lähtökohdat ottelunparin jälkimmäiseen osaotteluun, joka pelataan 13. maaliskuuta.

– Meillä oli huippupaikkoja maalintekoon. Tulos ei ole tietysti se, mitä tänään haimme, mutta tulemme sen kanssa kyllä toimeen. Loppulukemat ovat ihan ok, koska se on paras mahdollinen tasatulos meille, Liverpoolin valmentaja Klopp tuumi pelin jälkeen.

Lyon nollasi Lionel Messin ja Luis Suarezin – Barcelonalla ollut ennenkin tahmeaa UCL-pudotuspelien matkaotteluissa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat