Hyppää sisältöön

Ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarsson teki "huumorivideon" Norjan yleisradioyhtiön kanssa – norjalaishiihtäjien uhkailu väkivallalla sai hämmentyneen vastaanoton: "Kaduttaa"

Norjan yleisradioyhtiö NRK julkaisi videon, jossa sen maajoukkueen entisiä ja nykyisiä maajoukkuehiihtäjiä kritisoidaan rajusti.

Calle Halfvarsson Kuva: AOP

Ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarsson on tehnyt Norjan yleisradioyhtiön NRK:n kanssa musiikkivideon, jossa nolataan norjalaishiihtäjiä.

NRK:n huumoriohjelma Helt Rammessa julkaistulla musiikkivideolla Halfvarsson arvostelee Norjan nykyisiä ja entisiä maajoukkuehiihtäjiä todella rajusti. Video alkaa kohtauksella, jossa Halfvarsson seisoo pahvisen Johannes Hösflot Kläbon takana ja sahaa tältä moottorisahalla kaulan poikki.

Musiikkivideolla toistetaan lausetta "Who the fuck is Norway?" (Kuka hitto on Norja?) ja vinoillaan henkilökohtaisesti Kläbon lisäksi myös Petter Northugille, Martin Jonsrud Sundbylle ja Emil Iversenille. Videolla heidän pahvisille muotokuvilleen oksennetaan, niitä sytytetään tuleen, potkitaan ja sahataan poikki. Lisäksi videolla on useita seksistisiä herjoja.

Videolla esiintyy myös Ruotsin entinen maajoukkuehiihtäjä Robin Bryntesson, joka työskentelee NRK:ssa. Ruotsalaismedia Expressenin mukaan Bryntesson oli reagoinut nauramalla, kun häneltä oli kysytty videosta.

– Calle oli vuorenvarma kun esiinnyimme videolla. Yksi otto! Bryntesson nauroi Expressenille (siirryt toiseen palveluun).

Muiden muassa ruotsalaismedia Göteborgs-Postenin urheilutoimittaja Eric Hilmersson paheksui tviitissään videota. Hänen mukaansa video oli nolo ja aiheutti pahaa mieltä.

Halfvarssonin ja uransa jo lopettaneen Northugin välit eivät ole laduilla olleet helpoimmat. Myös videon alussa viitataan siihen, että video on Halfvarssonin kosto Northugin sanomisista.

Halfvarsson pyysi vuorokausi videon julkaisun jälkeen anteeksi. Hän kertoi toimineensa hetkessä eikä ollut miettinyt sanomisiaan videota kuvattaessa.

– Pyydän anteeksi kaikilta, joita loukkasin. Jälkikäteen asiaa katsoessani se kaduttaa. Siinä ei ollut mitään hyvää, Halfvarsson kertoi ruotsalaiselle Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

– Tämä on erittäin ikävää ja todella epäsopivaa, maajoukkueen päävalmentaja Rikard Grip kertoo Aftonbladetille.

Halfvarsson on Ruotsin joukkueen menestyinein mieshiihtäjä. Hän on mukana heti MM-kisojen avausmatkalla torstaina, jolloin hiihdetään vapaan hiihtotavan sprintit.

Juttua täydennetty 20.2. klo 11.50: lisätty Halfvarssonin osallistuminen torstain sprinttiin.

Lue myös:

.
.