Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Niko Kari siirtyy huipputalliin uudistetussa F3-sarjassa: ”Mukava päästä iskemään sarjan kärkitaisteluun"

Niko Kari kisaa tulevalla kaudella italialaisen Tridentin riveissä.

Formula 1
Niko Kari
Niko KariJarno Kuusinen/AOP

Suomalainen formulalupaus Niko Kari ajaa ensi kaudella uudistetussa F3-sarjassa. Kari on solminut sopimuksen italialaisen Tridentin kanssa.

F3-sarja on uudistunut yhdistelemällä viime vuoden GP3-sarja ja Formula 3 EM-sarjaa. Kari ajoi viime kaudella MP Motorsportin riveissä ensiksi juurikin GP3-sarjaa ja sittemmin kaksi kisaviikonloppua porrasta ylempänä F2-sarjassa.

Trident on huipputalli. Viime vuonna se oli GP3-sarjassa tallikisassa toinen. Sen autoilla otettiin kuusi osakilpailuvoittoa.

Kari pääsi testaamaan Tridentin kalustoa viime kauden päätteeksi Abu Dhabissa. Kärkiajat olivat vakuuttaneet tallin.

– Tähän kauteen kelpaa lähteä mahtavin fiiliksin. Abu Dhabin testit loppuvuodesta sujuivat todella hyvin, ja on mukava päästä iskemään sarjan kärkitaisteluun, Kari intoilee tiedotteessa.

Nimen lisäksi kuitenkin autot ovat muuttuneet viime vuodesta sarjassa. Kari sanookin, että opeteltavaa riittää. Hän on kuitenkin luottavainen ensi kaudesta, sillä on viettänyt kaksi viime viikkoa Italiassa tutustumassa tarkemmin talliin.

Vaikean viime kauden jälkeen Karin tavoitteet uuteen kauteen ovat selvät.

– Uskon, että pystymme olemaan kärkitaistossa kisaviikonlopusta toiseen. Tavoitteena on napata isoja pisteitä kauden jokaisessa kilpailussa. Se vie todella pitkälle, Kari toteaa.

F3-sarjan kisat ajetaan Euroopan F1-kisojen yhteydessä. Ensimmäiset F3-kisat ovat luvassa Barcelonassa 10.–12. toukokuuta.

Lue lisää:

Niko Karilla ikävä avaus F2-sarjassa – kaksi keskeytystä

Autourheilun superlupaus Niko Kari hakee F2-pestistä kovia näyttöjä sopimusneuvotteluihin – tavoitteena on hypätä F1-auton rattiin kahden vuoden päästä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat