Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Iivo Niskanen on paininut "jopa turhia" kropan tuntemuksia vastaan: "En tiedä kaikista, mutta toivon itse olevani kunnossa"

Iivo Niskanen on tehnyt paljon itsetutkiskelua viime päivinä.

Hiihdon MM 2019
Iivo Niskanen
Markku Ojala / AOP

Suomen suurin MM-kultatoivo Iivo Niskanen on lähtemässä tyytyväisenä Seefeldin MM-kisoihin. Niskanen vieraili Ylen ennakkolähetyksessä keskiviikkona Seefeldissä. Hän kertoi, että odotettua vaikeamman alkukauden jälkeen oikeanlainen kunto ja tunne ovat löytymässä MM-kisojen kynnyksellä.

Mutta helppoa odottaminen ei ole ollut.

– Onhan tässä on ollut jonkunlaista painiskelua ja ajantappamista. Itsetutkiskelu on huipussaan. Joka aamu miettii ja tunnustelee vähän eri tavalla kuin joskus keväällä. Toivoo vain, että kaikki olisi kunnossa, Niskanen myöntää.

– Herkästi reagoi kropan signaaleihin, jotka ovat vähän jopa turhia. Joka tapauksessa varmasti jokaisella tähän joukkueesen valitulla löytyy omanlainen lataus. En usko, että kukaan kokee paineetonta suoritusta.

Onko siis kaikki kunnossa?

– En tiedä kaikista, mutta toivon itse olevani kunnossa, Niskanen heitti.

Tällä viikolla Niskanen on jo kuitenkin kokenut jo yhden aidon yllätyksen. Niskasen vuoden 2014 parisprintin olympiavoittotoveri Sami Jauhojärvi halusi antaa vuosipäivälahjan tiistaina, kun olympiavoitosta oli kulunut viisi vuotta. Jauhojärvi kävi ostamassa kakkua ja tuli sen kanssa Niskasen luo aamupalalle.

– Näyttää siltä, että kakku ja sokeri ovat Samille maistuneet uran jälkeen. Nyt oli hyvä syy tulla aamupalalle kakkujen kanssa. Kyllä tuo oli hauska yllätys. En tiennyt yhtään etukäteen, enkä kyllä muistanutkaan, Niskanen totesi.

– Mutta Samilla on ihan jäätävä tiettyjen päivämäärien muistaminen. Syntymä- ja nimipäivät ja niin poispäin ovat kaikki hallussa. Siinä mielessä hän on poikkeuksellinen yksilö.

Niskanen ei kisaa torstaina MM-kisojen avausmatkalla sprintissä. Viikonloppuna olisi ensiksi luvassa lauantaina 30 kilometrin yhdistelmämatka ja sitten sunnuntaina mitalimatkaksikin povattu parisprintti. Niskanen ei halunnut vielä kertoa, mikä on hänen avausmatkansa Seefeldissä.

– Katsotaan sitä vielä. Ei paljasteta mitään. Katsotaan, mitä valmennusjohto päättää. Hinku on laduille kova. Hyviä matkoja on tulossa. Tutustun vielä latuihin ja virittelen kuntoa, Niskanen sanoo.

– Mutta kyllä minulla on pieni tutina tässä. Jos saan valmennusjohdon hyväksynnän, oma suunnitelma on jo selvä.

Niskasen päämatka on ensi keskiviikkona, kun hän puolustaa 15 kilometrin perinteisellä maailmanmestaruuttaan kahden vuoden takaa Lahdesta.

Lue lisää:

Katso hauska yllätys Iivo Niskaselle! Sami Jauhojärvi hämmästytti vuosipäivälahjallaan: "Ajattelin yllättää rakkaani"

Olympiavoittaja Iivo Niskasen ja valmentaja Olli Ohtosen kultaresepti on kahden vastakohdan tiimityö – kännykkä käy kuumana, kun eloisa luonnonlapsi haastaa analyyttisen tutkijan

37 vuoden tappioputki Iivo Niskasen paraatimatkalla lannisti norjalaiset? Päävalmentaja miettii jo muita MM-matkoja: ”Viime vuonna Iivo tuhosi meidät”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat