1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Kansainvälisen hiihdon ykköspomo kommentoi kohuttua Pattaya-kokousta: ”Olemme ongelmissa, jos meidän pitää laskea prostituoidut jokaisessa kaupungissa”

FIS:n puheenjohtajalle Gian-Franco Kasperille ei ole väliä, millä paikkakunnalla FIS:n kongressi järjestetään.

Gian-Franco Kasper Kuva: Sergei Bobylev/TASS/All Over Press

Viime aikoina kohujen keskellä ollut kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n puheenjohtaja Gian-Franco Kasper kommentoi keskiviikkona lehdistötilaisuudessaan yhtä viime aikojen kipupistettä. FIS päätti taannoin järjestää vuoden 2020 kongressinsa Pattayallla Thaimaassa. Paikka tunnetaan seksiturismistaan.

Toinen vaihtoehto olisi ollut Hongkong.

– Olemme ongelmissa, jos meidän pitää laskea prostituoidut jokaisessa kaupungissa, Kasper sanoi Aftonbladetin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Kasperin mukaan Pattaya ei ole pelkkää seksiturismia. Se on hänen mielestään hyvä paikka pitää kongressia hyvine rantoineen.

– Haluan vain painottaa, että tiedän mietteenne Pattayasta. Mutta Pattayalla on paljon muutakin kuin seksiturismia. Pattaya on täydellinen kaupunki suurille kongresseille. Kaupungissa on myös paljon luksusta, jota tarvitsemme 1 200 osallistujalle, Kasper totesi.

Kasper tietää myös, että Pohjoismaissa Pattaya herätti vastustusta.

– Minulle ei ole henkilökohtaisesti väliä. En kuitenkaan koskaan lähde hotellista, Kasper sanoi.

Kasper kommentoi myös aiemmin tänä vuonna sveitsiläislehdelle, että ilmastonmuutosta ei ole olemassa. Hänen mielestään asia otettiin pois kontekstista jutussa.

– Minulle, kuten kaikille muillekin, on selvää, että ilmastonmuutos on käynnissä. Meidän täytyy käsitellä sen seurauksia. Minulta kysyttiin haastattelussa, onko lunta enää olemassa 30 vuoden päästä. Vastasin, että se on pelkkää spekulaatiota ja se nähdään sitten. Tiedämme, että meillä on haasteita ilmastonmuutoksen kanssa, Kasper totesi.

Samaisessa haastattelussa Kasper myös tokaisi, että kaupallisesta näkökulmasta diktatuureissa on helpompi järjestää olympialaisia. Siitä hän pitää yhä kiinni.

Kasperin kommentit herättivät närää joissain urheilijoissa. Jessica Diggins kertoi viime viikolla, että hiihtäjien joukossa leviäisi adressi ja vetoomus Kasperin eroamiseksi.

– Kuulin, että jotkut eivät ole tyytyväisiä. Olen pahoitellut heiltä, että olen vienyt keskittymisen MM-kisoihin valmistautumiseen, Kasper muotoili ja sanoi, että aikoo pysyä puheenjohtajana eläkkeelle lähtöön saakka.

Lue lisää:

Suomi oli isosti esillä, kun Seefeldin MM-kisat lähtivät käyntiin avajaisilla – katso huippuhetket

Kohutulle hiihtolajien ykköspomolle halutaan potkut! Olympiavoittaja paljasti maailmalla leviävän adressin: "Tarvitaan muutoksia"

Rajuja kommentteja FIS-pomolta: Pitää olympialaisten järjestämistä diktatuureissa helpompana ja vähättelee ilmastonmuutosta

FIS:n puheenjohtaja pahoitteli Hitler-kommenttiaan

Ovatko urheilutähdet ympäristörikollisia vai voivatko he pelastaa planeetan? Talviurheilu kuolee Suomestakin, jos nyt ei herätä

Enni Rukajärven suosimassa Laaxissa taistelu ilmastonmuutosta vastaan on viety pitkälle – näin toimii maailman edistyksellisin hiihtokeskus

Ilmastonmuutos uhkaa talvilajien tulevaisuutta – mitä pitäisi tehdä?