Hurrikaani-Loimaa kaatoi lentopalloliigan kärkiottelussa Savo Volleyn – "Teimme vähemmän virheitä kuin vastustaja"

Voitto oli huippuvireiselle Hurrikaanille jo yhdeksäs peräkkäinen.

Lentopallon Mestaruusliiga
Tomi Rumpunen, Hurrikaani-Loimaa (kesk.)
Hurrikaanin Tomi Rumpunen (6) oli iskussa keskiviikkoiltana.Jaakko Stenroos / AOP

Hurrikaani-Loimaa otti keskiviikkona yhdeksännen peräkkäisen voittonsa lentopallon miesten Mestaruusliigassa, kun joukkue kaatoi liigan kärkiottelussa Savo Volleyn kotonaan 3-0. Voitolla Hurrikaani varmisti käytännössä sijoittumisen kahden parhaan joukkoon runkosarjassa ja Savo Volley sijoittuu mitä ilmeisimmin kolmanneksi.

Tomi Rumpunen oli 15 pisteellä Hurrikaanin tehokkain. Hän kunnostautui myös vastaanottajana, eikä hyökkäysvirheitäkään tullut kuin kaksi.

– Pysyimme hyvin pelisuunnitelmassa. Teimme vähemmän virheitä kuin vastustaja. Koko ajan mennään peli kerrallaan ja toivotaan että saataisiin vielä Eemeli Kouki takaisin kokoonpanoon, kaikkia tarvitaan, Rumpunen sanoi.

Savo Volleyn kokoonpanosta puuttui tähtihakkuri Olli-Pekka Ojansivu. Näin edelliset ottelut keskitorjujana pelannut Eetu Häyrinen palasi tutulle pelipaikalleen ja hän olikin 13 pisteellä Savon tehokkain. Antti Siltala teki 12 pistettä.

Akaa-Volley katkaisi tappioputkensa

Akaa-Volley nousi kuudenneksi kaadettuaan keskikastin ottelussa Perungan Pojat 3–1. Voitolla Akaa-Volley katkaisi neljän ottelun tappioputkensa, sillä edellisen kerran Akaa oli ottanut kolme pistettä voitettuaan liigajumbo Ducksin 3–0 tammikuun lopulla.

Joni Mikkonen oli Akaa-Volleyn tehokkain 25 pisteellä Erinomaisesti pelasivat myös passari Ville Juntura sekä 300. liigaottelunsa pelannut Enderwin Herrera.

– Eddy oli sairaana lähes koko viime viikon, siihen nähden hyvä peli. Ville sai jujuilla paljon pisteitä, olisi voinut käyttää peippiä useamminkin. PerPo sai riskisyötöllä voitettua yhden erän, mutta tauon jälkeen oli koko ajan hallussa, Mikkonen sanoi.

PerPolta puuttuivat loukkaantumisen takia hakkuri Jayson McCarthy ja libero Jeremy Davies, mutta päävalmentaja Henri Tuomi uskoo molempien olevan kunnossa pudotuspelien alkaessa.

Lisäksi liberona viime pelit pelannut Matias Korhonen oli kuumeessa.

– Aamulla päätettiin Varalassa Tampereella kokoonpano. Lähtötilanne oli haastava. Niko-Matti Koskela jouduttiin laittamaan liberoksi, Tuomi sanoi.

Olli Saarenmaa oli 18 pisteellä PerPon tehokkain. Peetu Mäkisen saldo oli 14 pistettä.

Lue myös:

Lentopallojätti Kazan jyräsi – Hämeenlinna Mestarien liigassa yhä ilman erävoittoa

Maria Tuominen nousee naisten Mestaruusliigan ottelutilaston kärkeen – haave ammattilaisuudesta on 22 vuodessa vaihtunut urheiluhulluuteen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat