Norjan ex-hiihtotähti Petter Northug ei ollut moksikaan Calle Halfvarssonin kohuvideosta: "Otin sen vastaan hymyillen"

Ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarsson esiintyi musiikkivideolla, jossa herjattiin kovin sanoin norjalaishiihtäjiä.

Hiihdon MM 2019
Halfvarsson Northug
Calle Halfvarsson (vas.) ja Petter Northug vuonna 2015.Getty Images

Norjan hiihtolegenda Petter Northug suhtautui ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarssonin tekemään kohuvideoon tyynesti.

Tiistaina Norjan yleisradioyhtiö (NRK) julkaisi Halfvarssonin ja entisen Ruotsin maajoukkuehiihtäjä Robin Bryntessonin musiikkivideon, jolla herjataan norjalaishiihtäjiä. Video esitettiin NRK:n Helt Ramm -ohjelmassa, jossa Bryntesson työskentelee.

Videolla vinoillaan Northugin lisäksi myös Johannes Hösflot Kläbolle, Martin Jonsrud Sundbylle ja Emil Iversenille. Videolla heidän pahvisille muotokuvilleen oksennetaan, niitä sytytetään tuleen, potkitaan ja sahataan poikki. Lisäksi videolla on useita seksistisiä herjoja. Halfvarsson pyysi videota myöhemmin anteeksi.

Seefeldissä hiihdon MM-kisapaikalla Norjan TV2:n asiantuntijana oleva Northug kommentoi videota lähetyksessä.

– Otin sen vastaan hymyillen. Olen odottanut tuollaista vastausta ja nyt se viimein tuli, Northug kertoi SVT:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Northugin vielä kilpaillessa hänen ja Halfvarssonin välit olivat välillä hankalat. Myös Northug on kuittailut Halfvarssonin suuntaan tiukasti aikaisemmin. Tästä on viittaus videon alussakin.

– Callella ja minulla on aina ollut ystävälliset ja hyvät kamppailut keskenämme, Northug summasi Norjan TV2:n lähetyksessä.

Lue myös:

Ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarsson teki "huumorivideon" Norjan yleisradioyhtiön kanssa – norjalaishiihtäjien uhkailu väkivallalla sai hämmentyneen vastaanoton: "Kaduttaa"

Kläbo ei suuttunut kohuvideosta – Norjan hiihtopomo: "Calle on huijattu siihen"

Hakola, Korva ja kumppanit tulessa sprinttiladulla – katso tästä Seefeldin MM-kisojen avauspäivän aikataulu ja lähetysajat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat