Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Sprinttipettymys otti koville – kyyneliä pyyhkinyt Suomen erikoisnainen keräili itseään pitkään maalissa: "Oli se aika raskas"

Katso Katri Lylynperän haastattelu ja reaktiot maalissa tämän jutun kuvaa klikkaamalla.

Hiihdon MM 2019
Katri Lylynperä pettyi raskaasti sprintissä
Katri Lylynperä pettyi raskaasti sprintissä

Sprintin erikoisnaisen Katri Lylynperän MM-kilpailut muuttuivat pahaksi pettymykseksi, kun Lylynperä putosi torstain sprinttikarsinnasta jatkosta Seefeldissä.

Lylynperä sijoittui karsinnassa 45:nneksi, kun 30 parasta etenivät jatkoon. Suomalaisnainen jäi jatkopaikasta noin kolme sekuntia.

Sprintti on Lylynperän päämatka, joten karsiutuminen oli kova pettymys. Lylynperä pyyhki maalissa pettymyksen kyyneliä, mutta myös puhalteli 1,2 kilometrin lenkin rasituksia. Kesti pitkään ennen kuin hän tuli karsinnan jälkeen haastattelupisteelle.

– Oli se aika raskas lenkki. Ei hirveästi ollut palautuspätkiä, niin viimeisessä mäessä hapot jysähtivät aika mukavasti jalkoihin. Maalissa keräilin sitten pidemmän aikaa itseäni, Lylynperä kertasi tv-haastattelussa.

Lylynperä, 25, totesi kuitenkin, ettei jatkopaikka mennyt viimeisen nousun hapottamiseen.

– Jäin aika paljon heti alussa. Sanoisin, että jouduin aika paljon työstämään tuohon sauvoittaluistelupätkälle. Se kostautui tuolla loppupäässä.

Kaikki neljä karsintaan osallistunutta suomalaisnaista putosi jatkosta. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila pohti kisan jälkeen, oliko suksihuollossa parantamisen varaa.

– Sukset tuntuivat huonommalta kuin tuossa testissä, mutta keli on tosi nopeasti muuttuva. Nyt oli selvästi märempää kuin silloin, kun suksia testattiin, Lylynperä sanoi.

Lue myös:

Näin eteni ensimmäinen kisapäivä Seefeldissä: Falla ja Kläbo sprintin maailmanmestareiksi – Joni Mäki parhaana suomalaisena 14:s

Naisten MM-sprintti meni suomalaisittain pahasti penkin alle – koko nelikko jäi karsintaan

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat