Suora

  • Elävä arkisto esittää

Yhdistetyn miehillä hyppykunto hukassa MM-avauksen aattona — päävalmentaja Petter Kukkonen ihmeissään: "Tosi huonolta näyttää, en tiedä mitä on tapahtunut"

Yhdistetyn miehet ovat kadottaneet hyppykuntonsa juuri MM-kisojen aattona. Päävalmentaja Petter Kukkonen sanoo, ettei hän tiedä mitä hyppykunnolle on tapahtunut Klingenthalin ja Salpausselän kilpailujen jälkeen.

yhdistetty hiihto
Petter Kukkonen
Lehtikuva

Yhdistetyn joukkue on harjoitellut Innsbruckin Bergiselin mäessä kolme eri kertaa. Tänään oli viimeinen harjoitus ja helmikuun alussa löytynyt hyppykunto on hukassa. Joukkueen päävalmentaja on harvinaisen huolissaan MM-kisojen yhdistetyn avauskilpailun aattona.

— Tosi huonolta näyttää, en tiedä mitä on tapahtunut sitten Klingenthalin ja Salpausselän kilpailun jälkeen, ihmettelee joukkueensa vaisuja hyppyjä päävalmentaja Petter Kukkonen.

Yhdistetyn joukkue kävi tänään hyppäämässä Bergiselin mäessä viimeiset harjoitukset ennen perjantain kilpailua. Mieliala oli vaisu matkalla Innsbruckista Seefeldiin. Eero Hirvonen lepuutti kauden aikana vaivannutta polveaan ja jätti viimeisen harjoituksen väliin.

— En tiedä miten huomenna menee, paljon on kysymysmerkkejä. Eero jätti tänään harjoituksen väliin, sillä polvea haluttiin rauhoittaa, toteaa päävalmentaja Kukkonen.

Lyhyessä ajassa voi tapahtua paljon, mutta harvinaista on, että hypyn saa käännettyä pika-aikataululla huomattavasti paremmaksi. Yhdistetyn päävalmentaja kehuu kuitenkin joukkuettaan positiivisuudesta synkkyyden keskellä.

— Tämä kausi on mitannut joukkueen henkeä ja arvomaailmaa. Vaikeuksien hetkellä on tuettu toinen toisiamme. Haastava kausi kaiken kaikkiaan, miettii yhdistetyn päävalmentaja Kukkonen.

Yhdistetyn joukkue tunnustaa, että välineissä on jouduttu viimeisten vuosien aikana antamaan tasoitusta kilpailijamaille. Janne Ahonen on ollut viime syksyn ja talven aikana mukana yhdistetyn maajoukkueen välinekehityksessä ja hän on ommellut joukkueelle pukuja. Seefeldissä hän ei ole paikalla.

— Asia sovittiin jo syksyllä, puvut ovat tällä hetkellä nämä ja niihin ei tehdä täällä enää isoja muutoksia, Kukkonen sanoo.

Oliko Ahosen matka joukkueen mukana Seefeldiin kiinni rahasta?

— Ei ollut, tämä oli jo sovittu juttu. Raha ei ollut tässä päätekijä.

Yhdistetyn avauskilpailu Seefeldin MM-kisoissa kilpaillaan perjantaina, mäkiosuus alkaa klo 11.30 ja hiihto-osuus klo 17.15 Suomen aikaa.

Lue myös:

Katso ainakin nämä Suomen mitalitaistot Seefeldin MM-kisoissa – yksi päivä nousee erityisesti esiin

Juhliiko Iivo Niskanen kultaa, montako mitalia Pärmäkoski nappaa? – Näin seuraat Ylen kanavilta Seefeldin MM-hiihtoja

Eero Hirvonen jätti SM-kisat kesken hirmuhypyn jälkeen – päävalmentaja silti iloinen: ”Rock and rollilla MM-kisoihin”

Hurja hiihto nosti suomalaisia – kolme suomalaista kymmenen joukkoon yhdistetyssä

Voitto kotiyleisön edessä nosti viimeistään MM-odotukset pilviin, mutta se ei yhdistetyn tähtiä haittaa – hiihtojärjestys juonittiin niin, ettei viime vuoden kommellus päässyt toistumaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat