Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Sprintissä karsiutuneelta suomalaiselta arvoituksellinen kommentti suksihuollon onnistumisesta: "Huoltokopeilla jaetaan paljon sijoja"

Rajut lämpötilavaihtelut tuovat suksihuollolle omat haasteensa Seefeldin MM-kisoissa. Torstain sprinttikarsinnassa olot olivat ratkaisevasti muuttuneet siitä, kun suksia testattiin.

Hiihdon MM 2019
Suomen huoltotiimillä epäkiitollinen tehtävä: "Lämpötila vaihtelee rajusti yön pienestä pakkasesta päivän jopa kymmeneen lämpöasteeseen"
Suomen huoltotiimillä epäkiitollinen tehtävä: "Lämpötila vaihtelee rajusti yön pienestä pakkasesta päivän jopa kymmeneen lämpöasteeseen"

Katso video Suomen huoltotiimin työskentelystä tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Suomalaishiihtäjä Anssi Pentsinen oli pettynyt Seefeldin MM-kisojen sprinttikarsinnan jälkeen. Pentsinen jäi 37:nneksi, eikä päässyt karsinnasta jatkoon.

Pentsisen ero 30 sijaan ja jatkopaikkaan oli runsas sekunti. Kokeneen hiihtäjän tähtäimessä oli pääsy erävaiheeseen.

– Jäin tavoitteestani. Totta kai pettymys on tällä hetkellä päällimmäinen tunne, Pentsinen aloitti Yle Urheilun haastattelupisteellä.

Pentsisen mukaan Seefeldin MM-maastojen sääolot toivat omat haasteensa sprinttikarsintaan. Aurinko on porottanut kisapaikalla koko päivän, mikä vaikutti oloihin.

– Huomasin heti alkumatkasta, että keli oli hidastunut lämmittelystä. Kun hiihdin tuonne mäen päälle, tajusin, että sinne oli tehtävä aika paljon työtä verrattuna siihen, mitä olin muina päivinä hiihtänyt, Pentsinen kertoi.

Kahdeksasta suomalaishiihtäjästä vain kaksi pääsi sprinttikarsinnasta jatkoon. Kaikki neljä naista putosivat, miehissä vain Joni Mäki ja Ristomatti Hakola jatkoivat erävaiheeseen.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila pohti tv-lähetyksessä, miten suomalaishiihtäjien suksihuolto oli onnistunut. Seefeld on huollolle erityisen vaativa paikka, koska lunta on runsaasti ja lämpötila vaihtelee yön pienestä pakkasesta päivän jopa kymmeneen lämpöasteeseen.

Pentsinen vastasi kysymykseen huollon onnistumisesta arvoituksellisella tavalla.

– En nyt uskalla tässä panna mitään minkään piikkiin, mutta sanotaanko, että kun kelit jatkuvat tällaisena, tuolla huoltokopeilla jaetaan paljon sijoja, Pentsinen totesi.

Myös muut suomalaishiihtäjät kommentoivat torstaina vaikeita sääoloja. Kukaan ei syyttänyt huoltoa vaisuista tuloksista.

– Sukset tuntuivat huonommalta kuin tuossa testissä, mutta keli on tosi nopeasti muuttuva. Nyt oli selvästi märempää kuin silloin, kun suksia testattiin, naisten karsintaan jäänyt Katri Lylynperä sanoi.

Juttua korjattu 22.2 kello 5.36 Pentsinen jäi jatkopaikasta runsaan sekunnin, ei runsaan minuutin.

Lue myös:

Nyt meni jännäksi! Ristomatti Hakola pääsi vain niukasti jatkoon MM-sprinttikarsinnasta

Sprinttipettymys otti koville – kyyneliä pyyhkinyt Suomen erikoisnainen keräili itseään pitkään maalissa: "Oli se aika raskas"

Naisten MM-sprintti meni suomalaisittain pahasti penkin alle – koko nelikko jäi karsintaan

Kova sääennuste Iivo Niskasen päämatkalle MM-kisoihin! Lämpömittari voi kohota jopa 15 asteeseen – Ruotsissa ja Norjassa myönnetään ongelma

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat