Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Huippukoripalloilija teki paluun koriskentälle kesken äitiysloman: "Yritän auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon"

Lappeenrannan Catzin huippupelaaja Elena Reshetko saatiin houkuteltua takaisin joukkueeseen kesken äitiysloman. Päätös oli vaikea, mutta hän haluaa auttaa joukkueen mitalipeleihin.

koripallo
Elena Reshetko ja lapset
Elena Reshetko muutti Suomeen 17-vuotiaana. Hän on ollut voittamassa Lappeenrannan Catzille kuutta SM-kultaa. Kare Lehtonen/Yle

Elena Reshetkon kodin lattialla Lappeenrannassa jokeltelee tyytyväinen seitsemän kuukauden ikäinen Lucas-poika. 8-vuotias esikoinen Aleksandra tulee koulusta, ja äiti huikkaa venäjäksi tyttärelleen tervehdyksen.

Huippukoripalloilija nauttii silminnähden äitiydestä. Päivät täyttyvät lastenhoidosta.

Nyt perheen arkeen on tullut muutos, kun äiti käy iltaisin koripallotreeneissä ja -peleissä. Päätös lähteä kesken äitiysloman takaisin koripallokentille ei ollut helppo.

– Oli se alkuun vaikeaa. Päivät täyttyvät lastenhoidosta ja illalla on treenit. Alkuun juokseminen oli vaikeaa, mutta kaikki muu meni hyvin. Toisaalta lapset antavat myös ekstraenergiaa peleihin, kertoo Elena Reshetko.

Lappeenrannan catz
Etualalla numero 13 Elena Reshetko 5.4.2016, kun Lappeenrannan Catz oli voittanut välieräottelunsa Lappeenrannan urheilutalolla. Petri Kivimäki/Yle

Treeni- ja pelipäivinä lastenhoitoapuna on aviomies Simo tai apuun kiirehtivä mummi.

Paluu Catziin kesken kauden ei tuonut ongelmia. Puolet joukkueesta oli entuudestaan tuttuja.

– Tiedän, mitä valmentaja ja pelaajat minulta haluavat. Yritän auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon, sanoo tähtipelaaja Elena Reshetko.

Lahjakas urheilija

Elenan paluu Catziin loppukaudeksi on tärkeää koko joukkueen kannalta. Catzin päävalmentaja Mika Haakanan mukaan joukkueen ilmapiiri muuttui luottamuksellisemmaksi, ja se näkyi pelillisesti heti Elenan paluun jälkeen.

– Meidän puolustuspelimme oli heti eri tasolla. Sellainen henkinen luottamus heti kasvoi, ja puolustuspeli parani saman tien.

Catzin paidassa Elena Reshetko on saavuttanut kuusi SM-kultaa ja useita muita mitaleita. Joukkue osaa huippupelaajaansa arvostaa.

– Harva pelaaja pystyy tulemaan tauon jälkeen noin nopeasti peliin. Toisessa ottelussa heti 29 pistettä. Elena on ollut uskomattoman lahjakas urheilija aina, ja hän on nopeasti päässyt kuntoon, kertoo päävalmentaja Mika Haakana.

Elena Reshetko on lupautunut olemaan joukkueen matkassa tämän kevään. Tulevaisuuden suunnitelmista hän ei vielä halua kertoa mitään.

Naisten korisliigan runkosarjassa on jäljellä viisi ottelua. Tällä hetkellä Catz on sarjataulukossa neljäntenä. Kärkipaikkaa pitää puolestaan Hyvinkään Ponteva.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat