Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Katso tästä, miten Falla ja Kläbo spurttasivat sprinttikullat Norjaan – ruotsalaisnaiset kolaroivat dramaattisesti keskenään

Norjan Maiken Caspersen Falla ja Johannes Hösflot Kläbo kruunattiin Seefeldin MM-hiihtojen sprinttimestareiksi.

Hiihdon MM 2019
Johannes Hösflot Kläbo.

Seefeldin MM-hiihtojen avauspäivänä nähtiin värikkäät vapaan hiihtotavan sprinttikilpailut, joista ei dramatiikkaa puuttunut. Voittoon hiihtivät norjalaiset Maiken Caspersen Falla ja Johannes Hösflot Kläbo.

Naisten finaalissa ruotsalaisilla oli vahva kolmikko Maja Dahlqvist, Jonna Sundling ja Stina Nilsson, ja meno näyttikin vahvalta. Kolmikko kolaroi kuitenkin keskenään hieman ennen maalia, ja Sundlingin sauva katkesi vielä loppukirikamppailussa.

Vain Nilsson pystyi enää venymään mitaleille tultuaan myös kaksi vuotta sitten Lahdessa MM-kultaa juhlineen Fallan vanavedessä toiseksi. Pronssia nappasi Norjan Mari Eide.

Miesten finaalissa nähtiin taktikointia, kun kukaan ei halunnut lähteä alamäkeen kärkipaikalta ja kuusikon vauhti lähes pysähtyi täysin. Voittoon runttasi päätössuoralla odotetusti ykkössuosikki Kläbo, joka nitisti Italian Federico Pellegrinon. Kolmas oli Venäjän Gleb Retivykh.

22-vuotias Kläbo kirkasti näin Lahden MM-hiihtojen pronssimitalin kultaiseksi. Hän voitti viime vuonna olympialaisissa perinteisen sprintissä kultaa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Näin eteni ensimmäinen kisapäivä Seefeldissä: Falla ja Kläbo sprintin maailmanmestareiksi – Joni Mäki parhaana suomalaisena 14:s

Hakolaa sapetti rankasti maalissa: "Uran ensimmäinen epäonnistuminen arvokisoissa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat