Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Ristomatti Hakolan tie päättyi hälyttävästi, mutta pelko pois: parisprintin mitalitoivo on kunnossa!

Ristomatti Hakolan nihkeä karsintahiihto aiheutti jo pientä huolta. Hakolaa ja Iivo Niskasta pidetään Suomen mitalitoivoina pariviestiin.

Ristomatti Hakola
Ristomatti Hakola
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

SEEFELD. Ristomatti Hakola lähti MM-sprinttiin Suomen joukkueen ykköstoivona, olihan hän ollut viime vuoden Pyeongchangin olympialaisissa ja Lahden MM-kisoissa finaalissa asti.

Karsinnan jälkeen toimittajien edestä hölkkäili kuitenkin huolestuneen oloinen hiihtäjä.

– Nihkeää. Ei ollut sellaista mitä pitäisi olla. Joskus ollut parempaakin, hän puhisi irvistellen.

Hakola sai erävaiheeseen uudet sukset alleen ja meno parani huomattavasti. Vaikka putoaminen välieristä otti häntä päähän enemmän kuin hän näyttikään, oli Hakola sen jälkeen jo oma itsensä. Puhetta riitti niin paljon, ettei kysymyksiäkään tarvittu.

Hakolan nihkeä karsintahiihto herätti kuitenkin jo hieman huolta hänen kunnostaan, sillä häntä pidetään parhaana vaihtoehtona Suomen pariviestiin Iivo Niskasen pariksi. Eikä tällä kaksikolla ole muuta tavoitetta kuin mitali.

Hakola myönsi itsekin, että karsintahiihto aiheutti kysymyksiä, mutta vakuutti, ettei sprinttikisa kertonut vielä mitään hänen kunnostaan.

– Aika-ajo oli niin tuhnu, että se vähän pelästytti, että mitä tästä tulee. Onneksi päästiin takaisin kartalle ja erässä oli jo parempaa. Kun sain uuden kapulan alle, niin se oli parasta, mitä löytyy, Hakola vakuutti.

Suomen huollolla riitti karsinnan jälkeen huoltorekalla säpinää, ja se onnistuikin löytämään oikeat kuviot 16. sijoittuneen Hakolan ja 14. sijoittuneen Joni Mäen suksien pohjiin.

Molemmat karsiutuivat varsin niukasti, sillä Mäki jäi jatkopaikasta vain 0,08 sekuntia ja Hakola 0,24 sekuntia. Se, jos mikä, nosti Hakolalla niin sanottua v-käyrää korkealle.

– Aina kun ei voita, niin pieni käyrä on kohollansa. Kaksi kertaa olen ollut finaalissa, joten en muuta lähtenyt hakemaankaan, Hakola totesi.

– Falunin MM-kisoista (2015) asti olen ollut välierässä tai finaalissa, niin kyllä se kismittää. Mutta kahden vuoden päästä Oberstdorfissa pertsan sprintissä lupaan, että olen korkealla! Muistakaa tämä sitten! hän vannotti toimittajille.

Hakolan mielestä Seefeldin lumi on varsin erikoista, eikä hän ole sellaista monessakaan paikkaa nähnyt. Hienojakoista, joka on lässähtänyt, hän selvitti.

– Spesiaalikelit tulevat olemaan. 15 kilometrin kisassa tällaisella kelillä tulee olemaan työmiehen keli, hän veikkasi.

Lue myös:

Skandaalinkäryinen välikohtaus hiihdon MM-kisoissa – venäläistähti kävi käsiksi Norjan hiihdon kultapoikaan

Hakolaa sapetti rankasti maalissa: "Uran ensimmäinen epäonnistuminen arvokisoissa"

Raju sprinttipettymys suomalaisille – Ristomatti Hakolan taival tyssäsi puolivälieriin, Joni Mäki päivän valopilkku

Sprintissä karsiutuneelta suomalaiselta arvoituksellinen kommentti suksihuollon onnistumisesta: "Huoltokopeilla jaetaan paljon sijoja"

Nyt meni jännäksi! Ristomatti Hakola pääsi vain niukasti jatkoon MM-sprinttikarsinnasta

Onko Ristomatti Hakola valmis "isoksi pyssyksi"? Joukkuekaveri odottaa häneltä jopa kahta mitalia MM-Seefeldistä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat