Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Venäläistähti Ustjugov selitti uhkaavaa ja aggressiivista käytöstään maalialueella omituisesti: "Taputin vain häntä poskelle ja toivotin onnea finaaliin"

Sergei Ustjugov ja Johannes Høsflot Klæbo ottivat yhteen hiihdon MM-kisoissa. Katso video tilanteesta kuvaa klikkaamalla.

Hiihdon MM 2019
Lehtikuva Ustjugov
Raivostunut venäläistähti töni Norjan Kläboa maalissa

Hiihdon MM-kisojen sprinttipäivän puhutuimmaksi tilanteeksi nousi Venäjän Sergei Ustjugovin ja Norjan Johannes Høsflot Klæbon välienselvittely välierissä.

Klæbo ja Ustjugov kolaroivat keskenään ennen loppuratkaisua, kun Klæbo vaihtoi hiihtolinjaansa Ustjugovin eteen. Kolarointi pilasi Ustjugovin mahdollisuudet välierässä, josta Klæbo hiihti jatkoon.

– Olen vähän epävarma, mitä tapahtui. Halusin sisemmän väylän ja hän törmäsi suoraan minuun, Klæbo totesi NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Ustjugovin leirissä oltiin tilanteesta toista mieltä.

– Se oli todella hullua. Minusta oli selvää, että Klæbo oli edessä, mutta hän vaihtoi linjaa ja sulki Ustjugovin tien. Se ei ole sallittua. Hulluinta oli, että Ustjugov sai tilanteesta keltaisen kortin. En ymmärrä päätöstä, Venäjän päävalmentaja Markus Cramer sanoi Yle Urheilulle.

Myös venäläistähti Ustjugov oli sitä mieltä, että Klæbo toimi tilanteessa väärin. Hän raivostui maalialueella Klæbolle ja kävi tönimässä norjalaistähteä. Venäläisen käytös maalialueella oli uhkaavaa ja aggressiivista.

Ustjugov selitti käytöstään erikoisella tavalla NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

– Kaikki näkivät, mitä tapahtui. Hän oli vahvin ja voitti mestaruuden. En töninyt tai lyönyt häntä. Taputin häntä vain poskelle ja toivotin onnea finaaliin, Ustjugov sanoi.

Venäläishiihtäjä myönsi, että oli kisan jälkeen vihainen. Hän kuitenkin tarkensi norjalaismedialle, ettei ollut vihanen Klæbolle, vaan siksi, että putosi jatkosta.

"Ei huonoja fiiliksiä häntä kohtaan"

Klæbo tulkitsi maalialueen tapahtumat hieman eri tavalla.

– Se meni melko pahaksi. Hän lopetti toivottamalla onnea. Minä menin finaaliin, ei hän. Otan sen mukaani, mutta en tiedä haluanko tavata häntä skiathlonissa tai päätösmatkalla, Klæbo sanoi.

Norjalaistähti ei kuitenkaan kantanut kaunaa venäläiselle.

– Minusta se kannattaa ottaa vain hyvänä merkkinä, että Ustjugov alkaa olla vihainen, hän on hyvässä kunnossa. Minulla ei ole huonoja fiiliksiä häntä kohtaan, Klæbo totesi lehdistötilaisuudessa.

Klæbo voitti sprintin MM-kultaa torstaina Seefeldissä. Hän jätti finaalissa taakseen muun muassa Italian Federico Pellegrinon (hopeaa) ja Venäjän Gleb Retivyhin (pronssia).

Ustjugov jäi välierässä viidenneksi. Hänet hylättiin lopulta, koska hän sai tuomarineuvostolta kaksi varoitusta.

Ensimmäinen varoitus tuli välierässä ohitustilanteen estämisestä. Toinen varoitus tuli Klæbon tönimisestä.

Lue myös:

Skandaalinkäryinen välikohtaus hiihdon MM-kisoissa – venäläistähti kävi käsiksi Norjan hiihdon kultapoikaan

Ristomatti Hakolan tie päättyi hälyttävästi, mutta pelko pois: parisprintin mitalitoivo on kunnossa!

Katso tästä, miten Falla ja Kläbo spurttasivat sprinttikullat Norjaan – ruotsalaisnaiset kolaroivat dramaattisesti keskenään

Hakolaa sapetti rankasti maalissa: "Uran ensimmäinen epäonnistuminen arvokisoissa"

Norjalaisen ohitusyritys päättyi katkerasti sprintin välierissä – Skistad kompuroi Nilssonin kannoille

Kohuvideolla esiintyneelle ruotsalaishiihtäjälle painajaismainen alku MM-sprintin puolivälierään – näin sauva katkesi heti lähdössä

Voittaako Therese Johaug neljä MM-kultaa, kuka nousee mitalirohmuksi miesten matkoilla? Yle Urheilun asiantuntijat summaavat kisojen ennakkosuosikit

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat