Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Mieletön trilleri! Susijengin MM-kisaunelma säilyi elossa upealla Ranska-voitolla – Jamar Wilson käsittämättömässä vireessä

Suomen voitto tarkoitti sitä, että MM-kisapaikka vaatii sunnuntaina kolmen pisteen vierasvoiton Venäjältä. Jamar Wilson oli Ranska-ottelun kuningas.

Maajoukkuekoripallo
Jamar Wilson oli vireessä Ranska-ottelussa 21.2.2019.
Jamar Wilson oli ilmiömäisessä vireessä Ranskaa vastaan.Tomi Hänninen

Suomen miesten koripallomaajoukkue nappasi arvokkaan kotivoiton Ranskasta MM-jatkokarsintalohkon viimeisessä kotiottelussa. Kisapaikkansa jo aiemmin varmistanut Ranska peluutti melko kokematonta joukkuetta, ja Susijengi onnistui nappaamaan tärkeän voiton pistein 76–69 (31–33).

Ottelun avauspuoliskolla molemmat joukkueet puolustivat erinomaisesti, ja pistetehtailu oli tukkoista. Kolmannella neljänneksellä Suomi nykäisi seitsemän pisteen kaulan, mutta sen Ranska otti vielä kiinni.

Ratkaisu nähtiin päätösneljänneksellä. Suomi sai vedettyä jälleen muutaman pisteen johdon uskomattomassa vireessä olleen Jamar Wilsonin ja Sasu Salinin johdolla, eikä Ranska päässyt enää kuin korkeintaan kahden pisteen päähän.

Petteri Koposen poissaolon takia paljon vastuuta saanut Wilson oli kentän ylivoimainen kuningas. Huomenna 35 vuotta täyttävä takamies nakutti peräti 29 pistettä, keräsi kuusi syöttöä ja otti myös neljä levypalloa.

Wilsonin vanavedessä Salin heitti 14 pistettä, Topias Palmi seitsemän ja Mikael Jantunen kuusi.

Lohkon muissa otteluissa Suomen kanssa kolmannesta Kiinan MM-kisapaikasta kamppaileva Venäjä teki Bulgariassa selvää jälkeä voittamalla 104–60 (52–30). Ranskan tavoin jo Kiinassa varmasti nähtävä Tshekki löi kotonaan Bosnia ja Hertsegovinan tiukassa ottelussa 69–64 (39–33).

Suomi ja Venäjä kohtaavat Permissä sunnuntaina, ja jos Susijengi voittaa vähintään kolmella pisteellä, joukkue saavuttaa Suomen koripallohistorian toisen MM-kisapaikan. Ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran Suomi on pelannut MM-kisoissa Bilbaossa vuonna 2014.

Suomen mahdollisuudet vieraspelissä paranevat merkittävästi, sillä joukkue saa sunnuntain otteluun Koposen jälleen Bayern Münchenistä mukaan joukkueeseen. Lähetys Venäjän ja Suomen välisestä ratkaisevasta ottelusta käynnistyy sunnuntaina 24.2. kello 14.45 TV1:ssä.

Ottelutilastot (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Susijengin kylmäpäinen ratkaisija Wilson vaatimattomana Ranska-voiton jälkeen: "Tänään sattui olemaan vain minun päiväni"

Susijengin Ranska-ottelulla valtavat panokset – "Jos torstaina voitetaan, Koponen pelaa sunnuntaina"

Malmin roskisdyykkarista Malagan tarkka-ampujaksi – Sasu Salin on Susijengin rakastettu ilopilleri, mutta kuinka moni tuntee hänen tarinansa?

Susijengillä edessä huipputärkeä viikko – kapteeni Huffilla kokemusta Venäjän Permistä: "Kotijoukkue järjesti meille toppatakit vaihtopenkille" Koripallo on Lassi Tuoville pakkomielle – nuori suomalaisvalmentaja kerää arvostusta ja oppia Ranskassa: “Iltaisin kynä sauhuaa, kun pääsen kotiin”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat