Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Susijengin kylmäpäinen ratkaisija Wilson vaatimattomana Ranska-voiton jälkeen: "Tänään sattui olemaan vain minun päiväni"

Jamar Wilson takoi uudeksi maaotteluennätyksekseen 29 pistettä Susijengin tärkeässä Ranska-voitossa torstai-iltana.

Maajoukkuekoripallo
Jamar Wilson Ranska-ottelussa 21.2.2019.
Jamar Wilson oli torstai-illan nimi Espoossa.Tomi Hänninen

Suomen miesten koripallomaajoukkue löi Ranskan Espoossa torstai-iltana pistein 76–69 (31–33) tuikitärkeässä MM-jatkokarsintalohkon ottelussa. Suomen sankari oli huomenna 35 vuotta täyttävä takamies Jamar Wilson, joka nousi Petteri Koposen oltua seurajoukkuekiireiden vuoksi poissa suureen sankarirooliin.

Peräti 29 pistettä ja oman ennätyksensä Suomen paidassa heittänyt Wilson voitti kaksinkamppailuita, haastoi onnistuneesti ja teki välillä kentällä aivan mitä tahtoi. Edellinen henkilökohtainen ennätys kahdeksalla pisteellä.

Voitto hymyilytti, ja oma onnistuminen oli vain bonusta.

– Jokainen susi on joskus onnekas. Ei vaan, taistelimme ja teimme, mitä olimme sopineet. Joskus onnistuu ja joskus ei, mutta kiva että voitimme, Wilson sanoi Yle Urheilulle.

– Näin voi joskus käydä, kun tärkeitä pelaajia on poissa. Silloin muiden täytyy nousta esiin. Muut ovat nousseet aiemmin ja tänään vain sattui olemaan minun päiväni. Se juuri on hienoa meissä, että uskomme itseemme ja teemme joukkueena töitä.

Suomen paikka Kiinan MM-kisoissa ratkeaa sunnuntaina vierasottelussa kaukana Uralilla. Venäjä vei ratkaisuottelunsa kauas Permiin 1500 kilometrin päähän Moskovasta, mutta perusperiaatteet eivät muutu, oli peli sitten missä tahansa.

– Pitää vain mennä ja antaa kaikkemme. Olemme altavastaajia, joten kaikki pallonhallinnat pitää taistella kotiin, kuten tänäänkin. Toivottavasti tulostaulu näyttää kannaltamme hyvältä pelin päättyessä.

Koposen paluu riveihin sunnuntaina tasoittaa pelintekovastuuta, ja Wilson ottaakin Koposen innolla taas mukaan.

– Saamme kansainvälisen huippupelaajan, joka pystyy tekemään muille taas paljon paikkoja, Wilson totesi.

Muut tekivät tilaa

Suomen kapteeni Shawn Huff ihasteli Wilsonin otteita Ranskaa vastaan.

– Joukkueena pidimme vain pelin tarpeeksi tasaisena, jotta "Jammu" pystyi ratkaisemaan ja tuomaan voiton kotiin. Se on se, mitä hän tuo meille, koska hän pystyy haastamaan ja ratkaisemaan, Huff hymyili.

– Tuollaista tarvitaan, ja tänään hän oli parhaimmillaan.

Huff tiedostaa, että Suomella on loistava mahdollisuus sunnuntaina tehdä taas uusi pala suomalaista korishistoriaa.

– Euroopasta vain 12 maata pääsee mukaan, ja monta kovaa on jo jäänyt ulos. Hienoa, että homma on omissa käsissä. Viimeksi pelasimme Venäjää vastaan tiukan pelin, mutta emme onnistuneet aivan pitämään johtoa loppuun saakka.

– Meidän täytyy pystyä kasvamaan pelin sisällä ja pelaamaan joukkueena iloisena ja rohkeasti, Huff paalutti.

Lue myös:

Mieletön trilleri! Susijengin MM-kisaunelma säilyi elossa upealla Ranska-voitolla – Jamar Wilson käsittämättömässä vireessä

Susijengi kohtaa kaksi vastustajaa maailman huipulta, mutta MM-kisoihin on yhä mahdollisuus – "Ei ole sattumaa, että Suomi on jatkuvasti pelannut hyvin Ranskaa vastaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat