Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Valtteri Bottakselle F1-kausi 2019 on näytön vuosi

Barcelonan F1-testiviikko ei kertonut Mercedeksen vauhdista vielä paljoa.

urheilu
Valtteri Bottas
AOP

Valtteri Bottas otti nousujohteisesti sujuneella Mercedes-urallaan sen toisena vuonna takapakkia. Bottas sijoittui kuljettajien MM-sarjassa vasta viidenneksi, edellään muun muassa Ferrarin kakkoskuljettajana ajanut Kimi Räikkönen.

Se oli Bottakselta huono suoritus, sillä Mercedes on ollut viime vuodet voittaja-auto. Voiton makuun Bottaskin pääsi Mercedeksen ensimmäisellä kaudellaan kolme kertaa. Viime vuonna ykkössijoja ei herunut yhtään. Bottas nollasi viime kautensa ja sen mustat muistot syystalvella.

– Talvi oli hyvä. Keskityin asioihin, jotka voin tehdä tulevana kautena paremmin, Bottas kertoi päättyneellä Barcelonan testiviikolla.

Testit kysyvät kärsivällisyyttä

Bottaksen asema viisinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin tallikaverina näytti viime kauden jälkeen kiusalliselta. Hamilton keräsi MM-sarjassa 408 pistettä, Bottas 247. Bottas myöntää, että tavallaan hänellä on paljonkin todistettavaa.

– Minustakin tuntuu, etten ole saavuttanut formula ykkösissä vielä mitään, mutta minulla ei ole todistettavaa muille kuin itselleni. Tiedän täsmälleen, mihin pystyn parhaimmillani, Bottas kertoo.

Talvitestit eivät hänen mukaansa kerro tämän kauden Mercedeksen vauhdista vielä paljoa. Barcelonan testiviikko kului säätöjä hakien.

– Keskitymme omaan tekemiseemme. Talli analysoi testitulokset syvällisemmin, jotta näemme, missä menemme.

Bottas on arvioinut Mercedeksen tämän kauden autoa, että sen tasapainoinen ajaminen vaatii tarkkuutta. Testit ovat kärsivällisyyskoe koko tallille.

– Rengasseosten toiminta-alue on kapea. Olemme tavallaan veitsenterällä, mutta mitään ei periaatteessa ole pielessä. Potentiaalia autossa on, mutta emme ole vielä kehitystyössä perillä, Bottas sanoo.

Räikkönen ja Alfa saavat kehuja

Monia kiinnostaa, miten käy suomalaiskuljettajien keskinäisessä MM-pistetaistelussa, kun Räikkönen on vaihtanut Ferrarilta Alfa Romeolle.

– Näyttää siltä, että he ovat tehneet autoa kehittäessään hyvää työtä. On kuitenkin mahdotonta ennakoida, mitä tapahtuu maaliskuussa MM-sarjan avauskilpailussa Melbournessa.

Bottas oli Barcelonan neljäntenä eli viimeisenä testipäivänä neljänneksi nopein. Hän ajoi päivän toisella testirupeamalla 57 kierrosta ja jätti niukasti taakseen tallikaverinsa Hamiltonin.

Neljännen päivän nopeimman kierroksen ajoi Bottasta vajaat puoli sekuntia jättänyt Renault'n kokenut saksalaiskuski Nico Hülkenberg.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat