Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lukas Hradecky joutui pettymään: Leverkusen putosi Eurooppa-liigasta vierasmaalisäännön turvin

Myös Jere Urosen ja Jasse Tuomisen taipaleet Eurooppa-liigassa tulivat päätökseen.

jalkapallo
Lukas Hradecky
AOP

Suomalaismaalivahti Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen putosi jalkapallon Eurooppa-liigasta myöhään torstaina. Venäläinen Krasnodar pudotti saksalaisseuran ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vierasmaalisäännön perusteella.

Ensimmäinen osa Krasnodarin kotikentällä oli päättynyt 0–0-tasapeliin. Myös Leverkusenissa peli pysyi maalittomana lähes loppuun asti, mutta 84. minuutilla Magomed-Shapi Suleimanov laukoi Krasnodarin johtoon vapaapotkusta.

Chileläinen Charles Aranguiz tasoitti hetkeä myöhemmin, mutta tulos 1–1 ja vierasmaali takasivat Krasnodarille jatkopaikan 16 parhaan joukkoon. Hradecky pelasi koko ottelun Leverkusenin maalilla.

Suomalaispelaajien joukkueista myös Jere Urosen belgialaisseura Genk tipahti pois ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Slavia Praha ja Genk olivat pelanneet avausosassa maalittoman tasapelin, mutta nyt prahalaiset hakivat Genkin kotiareenalta selvän 4–1-voiton.

Genk kävi ottelussa johdossakin avauspuoliajalla, mutta vierasjoukkue varmisti jatkopaikan toisen puoliajan kolmen maalin turvin. Milan Skoda teki Slavia Prahalle kaksi maalia. Puolustaja Uronen vaihdettiin kentälle 56. minuutilla.

Aiemmin illalla Eurooppa-liigasta putosi myös Jasse Tuomisen Bate Borisov. Valkovenäläisseura oli voittanut ensimmäisen osan Arsenalia vastaan kotonaan 1–0, mutta toisen osan lontoolaiset hoitelivat kotikentällään 3–0. Tuominen ei ollut kokoonpanossa.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ei nähty jättiyllätyksiä. Suurseuroista Chelsea voitti toisessa osassa Malmön 3–0 ja pudotti ruotsalaisseuran yhteismaalein 5–1. Napoli puolestaan kaatoi Zürichin 2–0 ja eteni jatkoon niin ikään yhteismaalein 5–1.

Lue myös:

Arsenal pudotti Jasse Tuomisen edustaman Bate Borisovin Eurooppa-liigasta

FC Barcelona purki turhautumistaan Kummeleiden avulla – jakoi legendaarisen sketsin lähes 30 miljoonalle seuraajalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat