Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Siskonsa syksyllä menettänyt norjalaismitalisti antoi kyynelsilmin tunteikkaan haastattelun: "Toivoisin, että Ida olisi kanssani täällä tänään"

Sprintissä MM-pronssia voittaneen Mari Eiden kausi on ollut raskas.

Hiihdon MM 2019
Siskonsa traagisesti menettänyt Mari Eide juhlisti tunteikkaana MM-pronssia
Siskonsa traagisesti menettänyt Mari Eide juhlisti tunteikkaana MM-pronssia

Torstai oli norjalaishiihtäjä Mari Eidelle tunteikas päivä. Eide voitti hiihdon MM-kisojen sprintissä pronssia, jolla oli norjalaisen perheelle tavallista suurempi merkitys.

Mari Eiden sisko Ida kuoli syödänkohtaukseen kesken juoksukilpailun viime syyskuussa Oslossa. 30-vuotiaana menehtyneellä Idalla oli taustaa myös huippuhiihtäjänä.

Mari Eide, 29, luuli pitkään, ettei pystyisi surun takia enää palaamaan lähtöviivalle, mutta lopulta hän taisteli itsensä huippukuntoon ja MM-kisoihin.

MM-sprintissä Eide nousi pronssille, kun Ruotsin Maja Dahlqvist kompuroi loppusuoralla. Maalissa Eide lähetti terveiset siskollensa korkeuksiin.

– Toivon, että Ida olisi kanssani täällä tänään. Tiedän, että hän on tuolla ylhäällä ja katselee minua. Koko perheeni on täällä ja minä saan jakaa tämän heidän kanssaan vaikean syksymme jälkeen, Eide sanoi kyynelsilmin NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Joukkuekavereiden tuki korvaamatonta

Eide herkistyi kyyneliin myös maaliviivan ylitettyään. Videon sprintin loppuratkaisusta ja Eiden reaktiosta voi katsoa tämän jutun kuvaa klikkaamalla.

– Ajattelin siskon kuolemaa, kun ylitin maaliviivan, Eide sanoi Expressenin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla ja Mari Eide
Naisten sprintin mitalikolmikko Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla ja Mari Eide.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Hiihdon MM-sprintin kultaa voitti Eiden maajoukkuekaveri Maiken Caspersen Falla.

– Olemme käyneet läpi raskaan syksyn, ja se, että Mari menestyy täällä... Olen liikuttunut, Falla sanoi.

Eide kertoi, että Seefeldin MM-kisoihin valmistautuminen ja harjoitteleminen auttoivat häntä surun keskellä. Hän on saanut voimaa myös maajoukkueen hiihtäjien antamasta tuesta kauden aikana.

– He ovat nähneet kuinka paljon olen kärsinyt raskaan syksyn aikana. He ovat tukeneet minua ja yrittäneet saada minua ajattelemaan positiivisesti. He ovat olleet fantastisia.

Lue myös:

Katso tästä, miten Falla ja Kläbo spurttasivat sprinttikullat Norjaan – ruotsalaisnaiset kolaroivat dramaattisesti keskenään

Seefeldin sprintti näytti osuvasti, mihin laji on Suomessa valahtanut – "Jos halutaan menestyä sprintissä, sitä pitää treenata"

Mitä hiihdon MM-kisojen kohukolarissa oikeasti tapahtui? Asiantuntija selittää, kuka on syyllinen ja tuomitsee jälkipelin jyrkästi: "On suuri ero, että kajoaa toiseen ja käyttäytyy väkivaltaisesti"

Joni Mäki oli avauspäivän paras suomalainen – "Pienestä se oli kiinni"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat