Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mitalisaumat murenivat jo mäkiosuudella – suomalaiset lähtevät hiihto-osuudelle kaukana kärjestä: "Siinä tarvitsee työmiehen keliä, että kerkiää"

Ilkka Herola lähtee kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle lähes kaksi minuuttia kärkeä jäljessä. Katso suomalaismiesten hypyt kuvaa klikkaamalla.

yhdistetty hiihto
Katso suomalaisten hypyt yhdistetyn mäkiosuudella
Katso suomalaisten hypyt yhdistetyn mäkiosuudella

Suomen miehet joutuvat lähtemään MM-kisojen yhdistetyn hiihto-osuudelle takamatkalta perjantaina. Suomen nelikko jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Suomalaisista paras oli Ilkka Herola, jonka 117 metrin hyppy riitti mäkiosuudella sijaan 20. Herolalla on ollut kauden mittaan vaikeuksia mäkiosuudella, eikä Innsbruckin mäessä nähty poikkeusta.

– Lähtökohtaan nähden tämä oli ihan kohtuullinen veto. Ei voi olla pettynytkään. Minulla ei ollut hirveästi tuon parempaa täällä tarjota. Näyttää, että muut jätkät venyvät vielä vähän enemmän, Herola sanoi Yle Urheilulle mäkiosuuden jälkeen.

Herola lähtee kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle minuutin ja 51 sekuntia kärkeä perässä. Pronssimitaliin on matkaa minuutti ja 41 sekuntia, joten todennäköisesti Suomen mitalihaaveet murenivat jo mäkiosuudella.

– Lähdetään tappelemaan ladulle. Toivotaan, että hiihto-osuus olisi mahdollisimman rankka ja pitkä, niin olisi paremmat mahdollisuudet kuroa eroa kiinni. Siinä tarvitsee työmiehen keliä, että kerkiää.

Leevi Mutru oli 23., Eero Hirvonen 27. ja Arttu Mäkiaho 29:s. Heidän takamatkansa hiihto-osuudelle on yli kaksi minuuttia.

Mäkiosuudella 118,5 metriä hypännyt Mutru oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Mikäs sen parempi, että kroppa virittäytyy juuri tähän kisapäivään. Tekniikan kanssa on ollut vaikeuksia ylämäessä ja sitä kautta luotto hyppyyn on ollut hakusessa, Mutru totesi.

Saksan Eric Frenzel lähtee kärjessä Suomen aikaa kello 17.15 alkavalle hiihto-osuudelle. Itävallan Mario Seidl (+0,05 sekuntia), Norjan Jan Schmid (+ 0,10) ja Itävallan Franz-Josef Rehrl (+ 0,10) hyppäävät ladulle heti Frenzelin perään.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Oliko tämä poliittinen kannanotto? Venäläisurheilija näytti tv-kameralle hanskaansa, johon oli kirjoitettu Putinin nimi

Yhdistetyn miehillä hyppykunto hukassa MM-avauksen aattona — päävalmentaja Petter Kukkonen ihmeissään: "Tosi huonolta näyttää, en tiedä mitä on tapahtunut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat