Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu

Helmarit saa maukkaan revanssin Portugalista – päävalmentajalla edessä tunteikas koitos: "Erittäin hyvä, että vältimme Espanjan"

Suomen päävalmentaja Anna Signeul on tyytyväinen arpaonneen EM-karsintalohkojen arvonnassa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Anna Signeul
Tomi Hänninen

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa elokuussa alkavissa EM-karsinnoissa Skotlannin, Portugalin, Albanian ja Kyproksen. Karsintalohkot arvottiin torstaina Sveitsin Nyonissa.

Suomi oli toisessa arvontakorissa, Skotlanti ensimmäisessä, Portugali kolmannessa, Albania neljännessä ja Kypros viidennessä.

Anna Signeulin valmentaman Suomen arpaonnea voidaan pitää melko hyvänä. Joukkue välttää ennakkoon kaikkein kovimmat vastustajat, kuten Saksan, Ranskan, Hollannin, Ruotsin ja Espanjan.

– Tämä on mielenkiintoinen lohko. Oli meille erittäin hyvä, että vältimme ykköskorista Espanjan. Skotlanti on minulle ”surullinen” vastus. Olen toki aiemmin Skotlannin valmentajana kohdannut Ruotsinkin, mutta Skotlanti on todella hyvä joukkue, Suomen päävalmentaja Anna Signeul kommentoi Palloliiton verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Signeul valmensi Skotlantia peräti 12 vuoden ajan ennen kuin hän siirtyi Suomen päävalmentajaksi. Lohkon haastavimmiksi vastustajaksi Signeul nostaa Skotlannin ja Portugalin.

– Portugali on todella vahva joukkue ja varmasti paras kolmoskorista. Monet halusivat välttää heidät, joten se oli epäonnekasta. Kyproksesta tiedän hieman, sillä yksi Skotlannin maajoukkuepelaaja pelaa siellä seurajoukkueessa. Albaniasta tiedämme Lavdie Begollin, joka on pelannut Naisten Liigaa JyPK:ssä.

– Kolmoskorin Portugali oli ehkä sen korin kovin vastustaja, joka pudotti meidät viimeksi kisoista. Kiva saada mahdollisuus revanssiin, hyökkääjä Linda Sällström sanoi.

Skotlanti on naisten maailmanlistalla E-lohkon maista korkeimmalla, sillä se on sijalla 20. Suomi on Fifan rankingissa 28:ntena.

EM-lopputurnaus pelataan Englannissa kesällä 2021. Lohkovoittajat ja kolme parasta lohkokakkosta etenevät kisoihin suoraan. Muut lohkokakkoset pääsevät jatkokarsintaan.

Lue myös:

Naisten jalkapallomaajoukkue suuntaa Kyprokselle ja pelaa Pohjois-Koreaa vastaan: "Kolme täysin erilaista vastustajaa"

Helmarit pimensi Euroopan parhaan pelaajan: ”Voimme olla ylpeitä suorituksesta”

Helmareilla edessä kriittinen vuosi – päävalmentaja Anna Signeul haluaa lisää nopeita juoksuja ja henkistä vahvuutta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat