Suora

  • Elävä arkisto esittää

MM-mitalitoivo Pärmäkoski taistelee Seefeldissä ilman luottovälinettään – kysymys parisprintistä nauratti

Krista Pärmäkoski pitää ihmeenä, jos joku voittaa Therese Johaugin Seefeldin MM-kisoissa lauantain yhdistelmämatkalla.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista PärmäkoskiAOP

Perjantaina tuli paljon spekuloidulle asialle vahvistus. Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen kisaavat Suomen parisprinttijoukkueessa Seefeldin MM-kisoissa.

Niskasta ja Pärmäkoskea nauratti kovasti, kun heiltä kysyttiin siitä, milloin he saivat tietää asiasta.

– Lähipäivinä. Täällä näin, Niskanen sai sanotuksi.

Heitä hymyilytti kuitenkin tilanne. Kaksikko pääsee toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa, josta oli puhuttu ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa 2010-luvun vaihteessa.

– Olemme haaveilleet tästä siitä asti, kun olemme hiihtäneet ensimmäisiä maailmancuppeja ja arvokisoja. Tässä on mennyt vuosia, mutta nyt pääsemme vihdoin ja viimein yhdessä kokemaan tämä, Pärmäkoski sanoi.

– Onhan tämä ihan huikeaa.

"Ei tänne voi tulla paremmassa vireessä"

Paljon ennen MM-kisoja puhuttiin siitä, löytäisikö Pärmäkoski sopivan tasokasta toveria parisprintin MM-mitalitaistoihin. Pärmäkoski kertoo kuitenkin olevansa nyt hyvillä mielin. Niskanen voitti viime viikonloppuna Cognen maailmancupin 10 kilometrin perinteisen kisan alkukauden kovien vaikeuksien jälkeen. Vaikka moni huippu oli poissa, muutama kova nimi jäi taakse.

– Jos on voittanut maailmancupin, ei tänne voi tulla paremmassa vireessä. Minulla on ihan huikean kova pari lähtöviivalla, Pärmäkoski iloitsi.

Tavoitteista ja hiihtojärjestyksestä kaksikko ei puhu vielä julkisuuteen, vaikka heidän päälleen on aseteltu mitalimahdollisuuksiakin.

Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen.Lehtikuva

– Uskon, että olemme molemmat tyytyväisiä siihen, että saamme hyvän ja ehjän suorituksen. Ja ehkä vähän venymme. Tulos on sitten sen mukainen, Pärmäkoski muotoilee

Niskanen tietää, että parisprintissä voi tapahtua mitä vain.

– Täytyy olla sähäkkänä ja tarkkana koko ajan kaikki vaihdot välineiden ja haavereiden kanssa. Sitä vaan laittaa kaverin taipalelle ja toivoo parasta, Niskanen kuvailee.

Therese Johaug määrää tahdin avausmatkalla

Ennen sunnuntain parisprinttiä Pärmäkoski kamppailee ensimmäistä kertaa MM-mitaleista lauantain 15 kilometrin yhdistelmämatkalla. Siinä kisataan 7,5 kilometriä perinteisellä ja 7,5 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Sinne Pyeongchangin yhdistelmämatkan olympiapronssimitalisti ja Lahden MM-hopeamitalisti lähtee tavoittelemaan mitalia.

– En voi sanoa, että lähden tavoittelemaan neljättä sijaa, Pärmäkoski toteaa.

Pärmäkoski kertoo, että tätä kautta hallinnut Norjan tähti Therese Johaug on selvä suosikki.

– Therese varmasti määrää vauhdin ja muut rypistelee perässä. Nyt on satanut ja on pakkasta. Uskon keli, että on aika nopea. En usko, että erot kasvaa niin isoiksi, Pärmäkoski pohtii.

Therese Johaug.
Therese Johaug.EPA

Taktiikasta suomalaistähti ei vielä hiisku mitään. Mutta hän ei usko, että Seefeldin radalla tulisi ongelmia.

– Katsotaan kisan aikana, miten kroppa reagoi, mikä on oma vire ja mitä muut tekevät. Kaikki suksiasiat vaikuttavat siihen. En ole vielä tehnyt lopullista päätöstä. Se on tiedossa, että Therese on äärettömän kovassa kunnossa. On ihme, jos hänet pystyy voittamaan. Mutta toki keli voi tehdä siihen haasteita, Pärmäkoski sanoo.

Yksi muutoskin Suomen suurelle mitalitoivolle tulee.

– Minun vanha luottomono on hajonnut. Nyt pitää kilpailla uudella. Mutta uskon, että uusi on silti paljon parempi, Pärmäkoski kertoo.

Lue lisää:

Yllätysveto! Iivo Niskanen avaa MM-kisansa lauantain yhdistelmäkilpailulla – tässä Suomen hiihtäjät viikonlopun mitalitaistoihin

Olympialaisten yhdistelmäkisassa niukasti Pärmäkoskelle hävinnyt Ruotsin mitalitoivo Ebba Andersson sairastui – jää pois lauantain startista

Krista Pärmäkosken viimeistelyleiri onnistui – "Huippukunnon pitäisi tulla esille näissä kisoissa"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat