Suora

  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Janne Ahonen kertoo nyt itse, miksi hän puuttuu Suomen MM-joukkueen taustajoukoista: "En lähde mihinkään väkisin tunkemaan"

Janne Ahosen puuttuminen yhdistetyn huoltojoukoista ihmetyttää Seefeldin MM-kisoissa.

Hiihdon MM 2019
Janne Ahonen selittää, miksi hän ei lähtenyt MM-kisoihin: "En lähde mihinkään väkisin tunkemaan"
Janne Ahonen selittää, miksi hän ei lähtenyt MM-kisoihin: "En lähde mihinkään väkisin tunkemaan"

Katso Janne Ahosen Urheilustudion vierailu kokonaisuudessaan jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Yksi hiihdon MM-kisojen puheenaiheista on ollut se, miksi Janne Ahonen ei ole mukana Suomen yhdistetyn joukkueen huoltojoukoissa.

Ahonen on huolehtinut tällä kaudella Suomen joukkueen hyppypukujen ompelusta ja ollut mukana myös välinekehityksessä. Mäkihyppylegendaa ei kuitenkaan pyydetty mukaan Seefeldin MM-kisoihin.

Ahosen puuttumista Suomen taustajoukoista ihmetteli muun muassa Yle Urheilun asiantuntija Eetu Vähäsöyrinki.

– Janne olisi pitänyt saada ehdottomasti tänne rauhoittamaan joukkuetta, ja hänen kaltaisensa mäkipukuteknikko on arvokas pala joukkueelle. Hänet olisi pitänyt kiinnittää kisoihin ja sitä kautta tuoda pojille varmuutta siitä, että puvut ovat loistokunnossa, Vähäsöyrinki sanoi.

Vähäsöyrinki arvioi, että Ahonen olisi halunnut joukkueen mukaan. Ylen Urheilustudio tavoitti Ahosen, joka kertoi, miksei häntä nähdä Seefeldissä.

– Alkukaudesta kun keskusteltiin, Seefeld ei ollut edes keskustelunaiheena. Kauden edetessä ja varsinkin viime viikkoina pääsin touhuamaan poikien kanssa vielä enemmän. Siinä päästiin hyvälle alulle ja sitä olisi ollut mukava jatkaa, Ahonen sanoi.

– Keskusteluja Seefeldistä ei enää siinä vaiheessa käyty. En lähde mihinkään väkisin tunkemaan. Pojat siellä kuitenkin tietää, mitä pitää tehdä.

LEHTIKUVA Ilkka Herola
Ilkka Herola perjantain kilpailun mäkiosuudella.Georg Hochmuth / AFP / Lehtikuva

Suomen joukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen kertoi aikaisemmin tällä viikolla, ettei Ahosen puuttuminen joukkueesta johdu rahasta.

Yhdistetyn joukkueella on ollut mäkivireen kanssa ongelmia Seefeldissä. Perjantain mäkiosuudella Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena 20:s.

Vaikka kokonaistaso oli vaisu, suomalaisurheilijat onnistuivat parantamaan harjoituksista. Ahonen uskoo, että yhdistetyn joukkueelta voidaan nähdä vielä hyviä tuloksia näissä MM-kisoissa.

– Tasonnosto harjoituksista oli hyvä osoitus siitä, vaikka suoritukset eivät olleet ihan niin hyviä, mitä muutaman viime viikon aikana uskallettiin odottaa. Harjoituksiin peilaten se oli ihan mäkihypyn näköistä tänään, Ahonen totesi.

Lue myös:

Roima 20 metrin parannus! Helpottunut Arttu Mäkiaho avautui vakavista ongelmistaan MM-kisoissa: "En ole meinannut saada unta" Mitalisaumat murenivat jo mäkiosuudella – suomalaiset lähtevät hiihto-osuudelle kaukana kärjestä: "Siinä tarvitsee työmiehen keliä, että kerkiää"

Janne Ahosen puuttuminen yhdistetyn huoltojoukoista ihmetyttää: "Janne olisi pitänyt saada ehdottomasti tänne"

Yhdistetyn miehillä hyppykunto hukassa MM-avauksen aattona — päävalmentaja Petter Kukkonen ihmeissään: "Tosi huonolta näyttää, en tiedä mitä on tapahtunut"

Mäkihyppääjiltä on liian aikaista toivoa MM-mitalia, mutta Mico Ahonen saattaa yllättää ja napata kisapaikan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat