Suora

  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Iivo Niskasen viime hetken päätös pisti Suomen päävalmentajan kovaan paikkaan: ”Tuskin kesällä olisi tullut myöntävää vastausta”

Suomen päävalmentajan Matti Haaviston mukaan Niskanen teki päätöksen yhdistelmäkisasta torstain harjoitusten jälkeen.

Hiihdon MM 2019
Matti Haavisto.
Matti Haavisto.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto kertoo, että päätös Iivo Niskasen osallistumisesta lauantain 30 kilometrin yhdistelmämatkalle tehtiin vasta eilen torstai-iltana.

– Iivo teki skiathlon-treenin päivällä. Tuntemusten jälkeen Iivo keskusteli henkilökohtaisen valmentajansa Olli Ohtosen kanssa. He tulivat siihen tulokseen, että on hyvä startata skiathloniin, Haavisto kertoi.

Ohtonen ja Niskanen tunnetaan kovasta suunnitelmallisuudestaan. Haavisto ei kuitenkaan usko, että päätös aloittaa Seefeldin MM-kisat odotettua aiemmin oli impulsiivisempi ratkaisu.

– Ei se päätös hetkessä syntynyt. Heillä on ollut jonkinlaisena projektina vapaan tyyli tälle vuodelle. Iivo sai aika hyviä signaaleja vapaan tyylin parantumisesta Ulricehamnissa, Haavisto viittasi Niskasen kuudenteen sijaan, joka oli uran paras sijoitus vapaan normaalimatkoilla.

– Hän alkoi ehkä sen jälkeen miettiä, josko se yhdistelmämatka olisi ohjelmassa. Jos viime kesänä olisi kysytty Ollilta ja Iivolta, niin tuskin olisi tullut myöntävää vastausta.

Suomen joukkuetta valittaessa puhuttiin, että tietyt hiihtäjät tietävät avausmatkansa etukäteen. Haavisto myöntääkin tavoitteen, että kaikille olisi ollut avausmatka tiedossa aikaisessa vaiheessa.

– Jonkun verran jouduttiin palettia pyörittämään sen johdosta, että Iivolta tuli eilinen päätös. Mutta se kuuluu pelin henkeen, että pyrimme valitsemaan neljä parasta miestä matkoille, Haavisto toteaa.

Haavisto ei halua kommentoida nimeä, joille ilmoitus yhdistelmäkisan jättämisestä väliin toimitettiin.

– Ei se ole mukava asia ilmoittaa urheilijalle, että et pääse starttaamaan. Mutta hän ymmärsi asian, Haavisto tunnusti.

Viikonlopulta on jopa odotettu mitalisadetta Suomelle. Yhdistelmämatkoilta ja parisprintistä on tullut vuosien varrella mitaleita suomalaisille.

– Uskon vahvasti, että suomalaisille on hyviä matkoja. Ainoastaan harmittaa se, että naisten parisprintintissä on helpohko rata. Miehillä se kompensoidaan sitten. Siinä on aika kova nousu. Mutta katsotaan, millaisia taktisia ratkaisuja tulee ensimmäisen mäen päälle tulevaan laskuun, Haavisto viittasi hidasteluun torstain sprinteissä.

Lue lisää:

Niskasen urakointi ennen kultasaumaa ei huoleta valmentaja Ohtosta – "Tätä varten on hommia tehty koko vuosi"

Iivo Niskanen paljastaa, miksi lähtee hurjaan MM-kisaurakkaan: "Tässä on kova polte päästä ladulle"

MM-mitalitoivo Pärmäkoski taistelee Seefeldissä ilman luottovälinettään – kysymys parisprintistä nauratti

Yllätysveto! Iivo Niskanen avaa MM-kisansa lauantain yhdistelmäkilpailulla – tässä Suomen hiihtäjät viikonlopun mitalitaistoihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat