Suora

  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Yhdistetyn suomalaisilta käsittämätön romahdus kahdessa viikossa – päävalmentajalta kovaa kritiikkiä urheilijoille: "Kauden heikoimmat hiihdot tällaisessa paikassa"

Suomen joukkueen Salpausselän kisoissa nähty vire on kadonnut MM-kisoihin siirtyessä. Katso Petter Kukkosen haastattelu jutun pääkuvaa klikkaamalla.

yhdistetty hiihto
Petter Kukkonen pettyi raskaasti: "Kauden heikoimmat hiihdot tällaiseen paikkaan"
Petter Kukkonen pettyi raskaasti: "Kauden heikoimmat hiihdot tällaiseen paikkaan"

Suomen yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen oli tyytymätön ja vähäsanainen perjantain kilpailun jälkeen Seefeldin MM-kisoissa.

Yhdistetyn joukkueen anti oli vaisua. Mäkivireensä kadottaneiden urheilijoiden mahdollisuudet mitaleille menivät jo mäkiosuudella. Hiihto-osuudella ainoa onnistuja oli Ilkka Herola, joka otti kärkeä kiinni lähes minuutin.

Herola sijoittui 11:nneksi, kun Saksan Eric Frenzel nappasi maailmanmestaruuden. Herola jäi Frenzelistä minuutin ja yhdeksän sekuntia. Eero Hirvonen oli 20., Leevi Mutru 21. ja Arttu Mäkiaho 23:s.

– Aika märkää oli ruuti, pettynyt Kukkonen summasi perjantain MM-päivän.

Päävalmentaja oli tyytyväinen Herolan hiihtovauhtiin, mutta kolmen muun suomalaisen esitykset ladulla olivat pettymys.

– Muut pojat hiihtivät todella huonosti. He hiihtivät kauden heikoimmat hiihdot tällaisessa paikassa. Sitä tässä mietin, että mistä se johtuu, Kukkonen sanoi.

Kukkoselta kysyttiin, säästelivätkö suomalaismiehet voimiaan tulevia kilpailuja varten epäonnistuneen mäkiosuuden jälkeen.

– Kai maailmanmestaruuskisoissa lähtökohta on, että koitetaan hiihtää täysillä. Kun töitä on tehty monta vuotta, miksi kukaan lähtisi puolivaloilla vetelemään, Kukkonen vastasi.

Pitkien kriisipalaverien vuoro myöhemmin

Vielä kaksi viikkoa sitten Suomen joukkueen tilanne näytti hyvältä. Herola ja Hirvonen nappasivat maailmancupissa parisprintin voiton Salpausselän kisoissa ja molemmat sijoittuvat henkilökohtaisessa kisassa kymmenen parhaan joukkoon.

Silloin näytti siltä, että huippuvire oli löytynyt juuri oikealla hetkellä vaikean kauden jälkeen. Nyt vire on kuitenkin käsittämättömästi kadonnut.

– Pitää jutella urheilijoiden kanssa tästä tilanteesta, Kukkonen sanoi.

Pitkiä kriisipalavereja Kukkonen ei kuitenkaan halua pitää.

– Annetaan poikien levätä ja yritetään pitää homma yksinkertaisena. Tässä on kolme kilpailua jäljellä. Tänään oli huono päivä, mutta tästä on mahdollista nousta.

Seuraavaksi yhdistetyssä kilpaillaan sunnuntaina, kun ohjelmassa on parisprintti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Mitalihaaveet vaihtuivat pettymykseen – Eero Hirvonen meni lakonisuudessaan jo huumorin puolelle: "Kiva, että loppui se vesisade, ettei tarvinnut hiihtää märkänä peräletkassa"

Ilkka Herolan nousu riitti 11. sijalle – Yle seurasi MM-kisapäivää hetki hetkeltä

Janne Ahonen kertoo nyt itse, miksi hän puuttuu Suomen MM-joukkueen taustajoukoista: "En lähde mihinkään väkisin tunkemaan"

Roima 20 metrin parannus! Helpottunut Arttu Mäkiaho avautui vakavista ongelmistaan MM-kisoissa: "En ole meinannut saada unta"

Mitalisaumat murenivat jo mäkiosuudella – suomalaiset lähtevät hiihto-osuudelle kaukana kärjestä: "Siinä tarvitsee työmiehen keliä, että kerkiää"

Oliko tämä poliittinen kannanotto? Venäläisurheilija näytti tv-kameralle hanskaansa, johon oli kirjoitettu Putinin nimi

Yhdistetyn miehillä hyppykunto hukassa MM-avauksen aattona — päävalmentaja Petter Kukkonen ihmeissään: "Tosi huonolta näyttää, en tiedä mitä on tapahtunut"

Iivo Niskanen paljastaa, miksi lähtee hurjaan MM-kisaurakkaan: "Tässä on kova polte päästä ladulle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat