Suora

  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Kommentti: Jarmo Kekäläisen rohkeudelle voi nostaa hattua, mutta kannattaako lyödä kaikki peliin?

Columbus-GM Jarmo Kekäläinen pelaa kovilla, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

NHL
Jarmo Kekäläinen
AOP

TORONTO. Surkein vaihtoehto on hävitä varmistelemalla. Eikä sellainen mentaliteetti ole koskaan kuulunut Jarmo Kekäläisen pirtaan. Kekäläisen johtama Columbus on ollut tiukassa paikassa tällä kaudella venäläistähtiensä Artemi Panarinin ja Sergei Bobrovskin kanssa.

Lähes tulkoon korvaamaton venäläiskaksikko on kieltäytynyt neuvottelemasta jatkosopimuksista kauden aikana.

Monin paikoin onkin oletettu, että Kekäläinen kauppaa venäläispelaajat, tai ainakin toisen näistä, ennen maanantain siirtotakarajaa. Vain näin mahdollisesti kesällä muualle suuntaavista pelaajista jäisi seuralle edes jotakin käteen. Kauppaaminen lienee edelleen vaihtoehto, mutta torstaina ilmoille pamahtaneen Matt Duchene-kaupan jälkeen se lienee epätodennäköistä.

Kekäläinen on jälleen kerran osoittanut pelimannin luonteensa.

Matt Duchene
Matt Duchene siirtyy Ottawasta Columbukseen.AOP/Icon Sportswire

Sen sijaan, että Kekäläinen olisi lähtenyt pakottamaan etenkään Panarinin kohdalla pelaajakauppaa, Columbus päättikin pelata itse.Koska muut joukkueet tietävät Blue Jacketsin pakkoraon Panarinin suhteen, tarjoukset pysynevät maltillisina – eikä Kekäläinen ole valmis tyytymään ja myymään pelaajaa alihintaan.

Columbus ikään kuin vuokraa Panarinin – ja Bobrovskin – itse ja laittaa kaiken peliin tulevaa kevättä ajatellen.

Tältä siis näyttää juuri tällä hetkellä.

Ei olisi suurikaan ihme, jos Kekäläinen vahvistaisi joukkuettaan vielä lisää ennen maanantain siirtotakarajaa. Vaikka Columbus menetti yhden ykköskierroksen varausvuoron perjantain Duchene-kaupassa, Ottawaan lähetetyt huomisen lupaukset (Vitali Abramov ja Jonathan Davidsson) eivät olleet seuran parhaita nuoria pelaajia.

Kekäläisellä on siis edelleen millä pelata.

Columbuksella on Duchene-kaupan jälkeen ainakin paperilla kasassa hyvä joukkue. Pierre-Luc Duboisin ja Matt Duchenen kautta keskikaista on erinomaisessa kunnossa. Tämän lisäksi laidoilta ja pakistosta löytyy Panarinin, Cam Atkinsonin, Josh Andersonin, Boone Jennerin, Seth Jonesin ja Zach Werenskin kaltaisia laatuyksilöitä.

Jos Kekäläinen vielä vahvistaa joukkuetta, kasassa on kenties Blue Jacketsin seurahistorian paras joukkue – ainakin paperilla.

Pelit pitäisi nimittäin ensin voittaa, eikä Columbus ole edes pudotuspeliviivan päällä tällä hetkellä.

Tästä päästäänkin kolikon toiseen puoleen.

Artemi Panarin kuljettaa kiekkoa.
Artemi PanarinGetty Images

Jos Kekäläinen todella iskee kaiken peliin, Columbuksen pitää myös menestyä keväällä. Ja onko Columbus, joka ei ole koskaan voittanut yhtäkään pudotuspelisarjaa, oikeasti joukkue, joka voisi kamppailla tosissaan Stanley Cupista? Tästä voidaan olla montaa mieltä.

Mikäli Kekäläinen iskee kaiken likoon ja Columbus tulee vaikkapa avauskierroksella armottoman kovan Tampan jyräämäksi, uhkapeli on epäonnistunut pahasti. Etenkin jos tämän päälle vapaat agentit kävelevät ulos seurasta kesällä ilman, että sinitakeille jää käteen mitään.

Asioiden edelle on turha kuitenkaan kiirehtiä vielä perjantaina, sillä Columbus tuskin on valmis mitä tämän kauden siirtotakarajaan tulee. Kokonaisuutta voidaan arvioida kunnolla vasta maanantaina, kun ikkuna on sulkeutunut.

Silti Kekäläisen rohkeudelle on nostettava jo tässä vaiheessa hattua.

Kekäläinen tunteen lajin, liigan ja sen käytännöt kuin omat taskunsa, eikä ole valmis perääntymään, mitä etenkin Panariniin tulee. Venäläistähteä ei kaupata vain, koska tästä pitäisi saada edes jotakin. Jarmo Kekäläinen ei toimi näin. Kuoreen vetäytymisen sijaan Kekäläinen näyttääkin lähteneen hyökkäykseen.

Tai vähintäänkin suojelemaan pudotuspelipaikasta taistelevaa joukkuetta Duchenella sen varalta, että Panarin kaupataan.

Get rich or die tryin’.

Päivitetty kello 21.37. Korjattu Ottawaan lähetetyksi toiseksi huomisen lupaukseksi Jonathan Davidsson, eikä Liam Foudy.

Lue myös:

NHL:ssä iso kauppa – Jarmo Kekäläinen hankki tähtihyökkääjän

Venäläistähti ajoi Jarmo Kekäläisen nurkkaan: "Teemme koviakin ratkaisuja, jos tarvitsee"

Kekäläinen näytti hauista – NHL-joukkueen venäläistähti hyllytettiin: "On olemassa tiettyjä odotuksia ja arvoja"

Kommentti: Suomalaisvenäläinen maalivahtisolmu Columbuksessa – Kekäläinen isojen päätösten äärellä

Kommentti: Jarmo Kekäläisellä yksi NHL-uran tiukimmista paikoista – mitä pitäisi tehdä kiistassa tähtimaalivahdin kanssa?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat