Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Sami Jauhojärvi kävi testaamassa Iivo Niskasen hotellihuoneen suihkun – nämä pienet asiat ovat urheilijalle tärkeitä MM-kisojen arjessa

Mustin matkassa -sarjassa tutustutaan tällä kertaa urheilijoiden hotellihuoneisiin.

Hiihdon MM 2019
Sami Jauhojärvi kävi testaamassa Iivo Niskasen hotellihuoneen suihkun – nämä asiat ovat urheilijalle tärkeitä MM-kisojen majoituksessa
Sami Jauhojärvi kävi testaamassa Iivo Niskasen hotellihuoneen suihkun – nämä asiat ovat urheilijalle tärkeitä MM-kisojen majoituksessa

Oletko koskaan pohtinut, minkälaisissa huoneissa urheilijat asuvat hiihdon MM-kisoissa? Nyt tähän saadaan vastaus, kun Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi esittelee urheilijoiden käytössä olevan hotellihuoneen.

Olympiavoittaja Jauhojärvi tietää entisenä urheilijana, minkälaisia asioita urheilijamajoituksessa tulee ottaa huomioon. Hän listaa muutaman tärkeän yksityiskohdan.

Ensimmäisenä Jauhojärvi kiinnittää huomiota lattiaan. Urheilija ei halua huoneeseensa kokolattiamattoa, koska se on pölyinen ja allergisoiva. Nenä voi mennä tukkooon, jos huoneessa on kokolattiamatto.

Urheilija tarvitsee myös paljon säilytystilaa monoille, kengille ja muille urheiluvarusteille.

Tärkein asia hotellihuoneessa on kuitenkin maisema. Seefeldin MM-kisoissa urheilijoiden parvekkeelta aukeaa henkeäsalpaavat maisemat.

– Huoneen designillä ei ole urheilijalle mitään merkitystä. Paljon tärkeämpää on tämä, mitä parvekkeelta aukeaa. Huoneessa nukutaan vaan ja vahdataan läppäriä.

Jauhojärven hotelliesittely päättyy yllättäen Iivo Niskasen hotellihuoneen suihkuun. Katso jutun pääkuvana olevalta videolta, mitä suihkussa kuuluu Jauhojärven mukaan tehdä.

Lue myös:

Katso hauska yllätys Iivo Niskaselle! Sami Jauhojärvi hämmästytti vuosipäivälahjallaan: "Ajattelin yllättää rakkaani"

Yllätysveto! Iivo Niskanen avaa MM-kisansa lauantain yhdistelmäkilpailulla – tässä Suomen hiihtäjät viikonlopun mitalitaistoihin

Jauhojärvi arvioi, että Niskanen sai puhuttua valmennuksen ympäri avausmatkan valinnassa: "Jos mies tuntee, että on kunnossa, niin ei se kohtalokas virhe ole"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat