Suora

  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Norjan supertähti hehkutti Iivo Niskasta yllätysuutisen jälkeen: ”Meidän pitää varoa häntä”

Johannes Hösflot Kläbo uskoo, että Iivo Niskasen kisaaminen lauantain yhdistelmämatkalla muuttaa perinteisen osuuden aika kovavauhtiseksi.

hiihto
Johannes Hösflot Kläbo
Johannes Hösflot KläboMatthias Hangst/Getty Images

Norjan supertähti Johannes Hösflöt Kläbo otti iloisena vastaan perjantain uutisen siitä, että hän kamppailee lauantaina ja sunnuntaina Iivo Niskasta vastaan Seefeldin MM-kisoissa. Perjantaina tiedotettiin, että sunnuntain parisprintin lisäksi Niskanen kisaa lauantaina 30 kilometrin yhdistelmämatkalla. Siinä hiihdetään ensiksi 15 kilometrin perinteisellä ja sitten 15 kilometriä vapaalla.

– Se on erittäin hienoa. Sitten kisasta tulee aika kovavauhtinen perinteisellä. Kisasta tulee kova, Kläbo totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Kläbon mukaan Niskasta pitää tarkkailla lauantain kisan aikana.

– Hän on yksi maailman parhaista hiihtäjistä. Iivon perinteisen hiihtäminen on erityistä. Hän on ottanut myös askeleita eteenpäin luisteluhiihdossa. Niskanen on todellakin tyyppi, jota meidän pitää varoa, Kläbo totesi.

Ylipääätänsä Kläbo odottaa viikonlopun kisoja innolla.

– Norjassa sanotaan, että tulee sota. Mutta teemme parhaamme ja katsotaan sitten kisan jälkeen. Sunnuntaina on taas uusi päivä. Tulossa on erittäin jännittävä viikonloppu, Kläbo kuvaili.

Kläbo sai perjantain mitaliseremoniassa MM-kultamitalinsa torstain sprinttikisasta. Se tuli kuumien vaiheiden jälkeen, kun Venäjän Sergei Ustjugov suutahti välierässä ja kävi käsiksi Kläboon.

Kläbon kultajuhlaa oli seuraamassa monta norjalaista lippuineen.

– Oli uskomatonta. Sitä on vaikea kuvailla. Minulla on täällä paljon perhettä ja ystäviä kannustamassa. He ovat olleet mukana ensimmäisestä päivästä, Kläbo totesi.

Edellinen Niskasen yhdistelmäkilpailu on vuoden takaa Pyeongchangin olympialaisista. Tuolloin hän oli 19:s. Joulukuussa 2017 Lillehammerin maailmancupissa Niskanen oli seitsemäs.

La 23.2. Miesten yhdistelmäkilpailu kello 13.25 alkaen TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheella.

Lue lisää:

Iivo Niskasen viime hetken päätös pisti Suomen päävalmentajan kovaan paikkaan: ”Tuskin kesällä olisi tullut myöntävää vastausta”

Niskasen urakointi ennen kultasaumaa ei huoleta valmentaja Ohtosta – "Tätä varten on hommia tehty koko vuosi"

Iivo Niskanen paljastaa, miksi lähtee hurjaan MM-kisaurakkaan: "Tässä on kova polte päästä ladulle"

MM-mitalitoivo Pärmäkoski taistelee Seefeldissä ilman luottovälinettään – kysymys parisprintistä nauratti

Yllätysveto! Iivo Niskanen avaa MM-kisansa lauantain yhdistelmäkilpailulla – tässä Suomen hiihtäjät viikonlopun mitalitaistoihin

Jauhojärvi arvioi, että Niskanen sai puhuttua valmennuksen ympäri avausmatkan valinnassa: "Jos mies tuntee, että on kunnossa, niin ei se kohtalokas virhe ole"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat