25 pistettä pussittanut Lauri Markkanen johdatti Chicagon voittoon – murjaisi vitsin pelin jälkeen

Lauri Markkanen oli kentän tehokkain pisteillä mitattuna.

Markkanen johdatti Chicagon voittoon
Markkanen johdatti Chicagon voittoon

Koripalloliiga NBA:ssa Lauri Markkasen Chicago Bulls on voittanut niukasti Orlando Magicin. Chicago vei voiton vieraskentällä pistein 110–109.

Markkanen ratkaisi ottelun aivan kamppailun lopussa, kun hän heitti kaksi vapaaheittoa sisään. Markkanen pääsi vapaaheittoviivalle 1,5 sekuntia ennen päätössummeria, kun Aaron Gordon rikkoi häntä kolmen pisteen heittotilanteessa.

Ensimmäinen vapaaheitoista meni ohi, mutta kaksi seuraavaa sisään, mikä takasi Chicagolle 110–109-voittolukemat.

Chicago Tribune -lehden toimittaja K. C. Johnson kertoi Twitterissä, että Markkanen intoutui vitsailemaan ohiheitostaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tässä on kyse katsojaluvuista, tämä on bisnestä. Halusin tehdä siitä mielenkiintoista, Markkanen sanoi Johnsonin mukaan.

Suomalaistähti sanoi myös arvelleensa, että ensimmäinen heitto oli se, joka meni sisään.

– Olin koko päivän vahva, jo lämmittelyssä. Toinen heitto näytti lyhyeltä. Meteli oli valtava, korvat soivat vieläkin. Mutta ei se häirinnyt minua, Markkanen kertoi.

Markkanen oli joukkueensa tehokkain sekä pisteillä että levypalloilla mitattuna. Hän heitti 25 pistettä ja otti 11 levypalloa. Tupla-tupla oli hänelle kahdeksas viimeisessä kymmenestä ottelusta.

Markkasen kymmenestä kolmen pisteen heitosta meni sisään neljä. 21 pelitilanneyrityksestään suomalaistähti pussitti kahdeksan sisään.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso Markkasen ottelun tähtihetket. (Kuvalähde: Ruutu+)

38 minuuttia pelannut Markkanen oli koko kentän paras pistemies. Orlandon tehokkain oli 22 pistettä heittänyt Evan Fournier.

Voitto oli Chicagolle toinen perättäinen.

Lue myös: