Suora

  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Therese Johaugin tunteikas reaktio paljasti, miten tärkeä MM-kulta oli norjalaistähdelle dopingskandaalin jälkeen: "Olen tehnyt niin kovasti töitä"

Therese Johaug voitti MM-kultaa lähes minuutin erolla hopealle tulleeseen Ingvild Flugstad Östbergiin.

Hiihdon MM 2019
Maailmanmestari Therese Johaug herkistyi kyyneliin maalissa
Maailmanmestari Therese Johaug herkistyi kyyneliin maalissa

Lauantai oli Norjan hiihtotähdelle Therese Johaugille tunteikas päivä. Johaug hiihti lähes neljän vuoden tauon jälkeen MM-kultaan, kun hän voitti Seefeldin MM-kisojen yhdistelmäkilpailun ylivoimaisesti.

Johaug oli karannut kilpailussa omille teilleen jo viiden kilometrin jälkeen. Hän voitti maailmanmestaruuden lähes minuutin erolla seuraavaan.

Maalissa Johaugin reaktio paljasti, kuinka iso juttu mestaruus hänelle oli. Johaug palasi arvokisoihin neljän vuoden tauon jälkeen. Hän herkistyi kyyneliin Kansainvälisen hiihtoliiton haastattelussa.

– Tämä on ollut minulle iso unelma pitkän aikaa. Olen odottanut näitä kisoja yli kaksi vuotta. Edellisistä MM-kisoistani on neljä vuotta aikaa, Johaug sanoi ja pyyhki kyyneleitä.

Johaug voitti vuonna 2015 Falunissa kaksi henkilökohtaista MM-kultaa. Syksyllä 2016 tuli ilmi, että Johaug oli jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä. Dopingrikkeestä seurasi 18 kuukauden kilpailukielto, jonka aikana Johaugilta jäivät väliin Lahden MM-kisat ja Pyeongchangin olympialaiset.

– Olen harjoitellut niin paljon ja tehnyt niin kovasti töitä. Olen todella iloinen. Suksihuolto onnistui erinomaisesti. Pystyin lentämään laduilla, Johaug hehkutti.

Norjan Ingvild Flugstad Östberg otti yhdistelmäkilpailussa hopeaa ja Venäjän Natalja Neprjajeva pronssia. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena kahdeksas.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski oli liian väsynyt mitalikamppailuun – ylivoimainen Therese Johaug hiihti neljän vuoden tauon jälkeen MM-kultaan

Therese Johaug -show jätti muut norjalaiset sivuosaan – asetti itselleen hämmentävän mitalitavoitteen MM-kisoihin

Dopingskandaali uhkasi Norjan hiihtoprinsessan asemaa, mutta Therese Johaug palasikin parrasvaloihin ehkä suositumpana kuin koskaan

Suomelle mäkipettymyksiä, Iivo Niskanen taipui neljänneksi – Yle seurasi kisoja hetki hetkeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat