Suora

  • Dota 2: The International

Krista Pärmäkosken MM-avaus oli suuri pettymys: "Ihan sama, olenko neljäs vai kymmenes"

Suomen Krista Pärmäkoski jäi mitalista 35 sekuntia lauantain yhdistelmäkilpailussa.

Hiihdon MM 2019
Krista Pärmäkoski pettyi yhdistelmäkilpailussa: "Ihan sama, olenko neljäs vai kymmenes"
Krista Pärmäkoski pettyi yhdistelmäkilpailussa: "Ihan sama, olenko neljäs vai kymmenes"

Seefeldin MM-kilpailujen avausmatka oli Suomen hiihtotähdelle Krista Pärmäkoskelle kova pettymys. Pärmäkoski lähti 15 kilometrin yhdistelmäkilpailuun tavoittelemaan mitalia, mutta hän sijoittui kahdeksanneksi.

Pärmäkoski jäi lauantain kilpailun voittaneesta Norjan Therese Johaugista yli puolitoista minuuttia. Mitaliinkin oli eroa 35 sekuntia.

– Kuten ennakkoon sanoin, on ihan sama, olenko neljäs vai kymmenes, pettynyt Pärmäkoski totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Suomalaistähti jäi mitalikamppailusta heti alussa, kun kärkinelikko lähti Johaugin johdolla karkuun. Norjan Johaug, Ingvild Flugstad Östberg ja Astrid Jacobsen sekä Venäjän Natalja Neprjajeva lähtivät karkuun sellaisella vauhdilla, johon Pärmäkoski ei pystynyt vastaamaan.

– Vauhti kasvoi saman tien. Tiesin omat rajani tänään ja raja meni aika lailla siinä, missä hiihdin.

Johaug oli nopeasti karkumatkalla kohti maailmanmestaruutta, mutta Östberg, Jacobsen ja Neprjajeva taistelivat kahdesta muusta mitalista. Pärmäkoski yritti ottaa heitä kiinni perinteisen osuudella, mikä kostautui väsymyksenä vapaan osuuden loppupuolella.

– Kovasti yritimme heittää heitä vapaalla kiinni, mutta itsellä eivät paukut riittäneet.

Pärmäkosken kilpailut jatkuvat sunnuntaina parisprintissä Kerttu Niskasen kanssa. Tiistaina on ohjelmassa hänen päämatkansa perinteisen 10 kilometriä väliaikalähtönä.

– En tänään kuulunut mitalikolmikkoon, mutta on tässä kisoja edessä. Ei heitetä vielä hanskoja tiskiin, Pärmäkoski sanoi.

– Kärki meni kovaa. Ei mitali nyt ihmeitä vaadi, mutta suorituksen pitää olla pertsan kympillä napsun parempi, jos siinä haluaa pärjätä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski oli liian väsynyt mitalikamppailuun – ylivoimainen Therese Johaug hiihti neljän vuoden tauon jälkeen MM-kultaan Therese Johaugin tunteikas reaktio paljasti, miten tärkeä MM-kulta oli norjalaistähdelle dopingskandaalin jälkeen: "Olen tehnyt niin kovasti töitä"

Suomelle mäkipettymyksiä, Iivo Niskanen taipui neljänneksi – Yle seurasi kisoja hetki hetkeltä

MM-mitalitoivo Pärmäkoski taistelee Seefeldissä ilman luottovälinettään – kysymys parisprintistä nauratti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat