Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu

Yhdistetyn kovatkin mäkimiehet ovat olleet pulassa MM-kisojen suurmäessä – Herola ja Hirvonen varovaisen myönteisiä parisprintin alla: "Palikat ovat kasassa"

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen kilpailevat yhdistetyn parisprintissä sunnuntaina.

Hiihdon MM 2019
Ilkka Herola ja Eero Hirvonen
Ilkka Herola (vas.) ja Eero HirvonenGetty Images

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen tavoittelevat sunnuntaina Suomelle kisojen ensimmäistä mitalia, kun Seefeldin MM-kisoissa on vuorossa yhdistetyn parisprintti.

Sama kaksikko oli samalla matkalla kaksi viikkoa sitten Lahden Salpausselällä maailmancupissa kisan ykkönen, joten toiveet ovat korkealla. Vahvoille suomalaishiihtäjille kelpaisi Seefeldissä kovempikin rata.

– Aika perinteinen 1,5 kilometrin lenkki. Toki latu voisi olla vähän rankempikin, kun me kuitenkin olemme paremmasta päästä hiihtojoukkueena. Latu on verrattavissa Lahteen, aika normaalia, mitä puoleentoista kilometriin mahtuu, Hirvonen kertoo Seefeldin kisaladusta Yle Urheilulle.

Kauden mittaan suomalaisten ongelmat mäessä ovat olleet selviä. Lisähaasteita tuo Innsbruckin Bergiselschanzen mäen profiili.

– Siirtyminen tuohon mäkeen on ollut vähän haasteellinen ja niin on varmaan ollut monella muullakin. Mäki on tehnyt yllättäviäkin eroja, tosi vahvatkin mäkimiehet ovat jääneet yllättävän kauas kärjestä, Herola avaa mäkiongelmia Yle Urheilulle.

Myös Hirvosella on ollut samanlaisia ongelmia Innsbruckin mäessä.

– Kisahypyt eivät ole tällä kaudella olleet sitä tasoa, mitä olen harjoituksissa pystynyt näyttämään. Kun hyppääminen on vaikeaa, niin silloin sitä on vähän vaikeampaa siirtää vieraaseen mäkeen, Hirvonen summaa.

Hyppy paranee, hiihto takkuaa

Teknisesti molemmat yhdistetyn miehet ovat kisatilanteessa antaneet liikaa etumatkaa muille. Harjoituksista kaikkien hyppy on kuitenkin parantunut ja suunta MM-kisojen aikana on ollut koko ajan ylöspäin.

– Hyppäämisessäni ovat kaikki palikat, joita hyvään hyppäämiseen tarvitaan, kasassa. Ylämäen nopeus, jalka toimii keulalla ja lentäminenkin on parempaa nyt, mutta miten ne saadaan samaan hyppyyn, se on toinen juttu, Hirvonen toteaa.

Hiihto-osuuksilla suomalaiset ovat olleet koko yhdistetyn maailmancupin kisakauden ajan selkeää kärkikastia, mutta MM-kisoissa yhdistetyn gundersenin kilpailussa Herola oli ainut, joka hiihti omalla tasollaan.

– Se on selvää, että hiihtämällä ne mitalit loppujen lopuksi ratkaistaan ja yleensä vielä osuuksien viimeisillä kierroksilla. Kärkitaistelussa on yleensä enemmän kuin kolme joukkuetta mukana. Siinä pitää olla hyvävoimainen. Millä tahansa konstilla siihen pääsee, niin se on ollut voittava taktiikka, Herola summaa.

Yhdistetyn parisprintin mäkiosuus kello 11.25 ja hiihto-osuus kello 14.25 sunnuntaina Yle TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheella.

Seefeldin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Lue myös:

Yhdistetyn suomalaisilta käsittämätön romahdus kahdessa viikossa – päävalmentajalta kovaa kritiikkiä urheilijoille: "Kauden heikoimmat hiihdot tällaisessa paikassa"

Mitalihaaveet vaihtuivat pettymykseen – Eero Hirvonen meni lakonisuudessaan jo huumorin puolelle: "Kiva, että loppui se vesisade, ettei tarvinnut hiihtää märkänä peräletkassa"

Mitalisaumat murenivat jo mäkiosuudella – suomalaiset lähtevät hiihto-osuudelle kaukana kärjestä: "Siinä tarvitsee työmiehen keliä, että kerkiää"

Yhdistetyn suomalaistähdet eivät hermostu vaisuista hypyistään, ja toivovat rankkaa keliä hiihtoladulle

Janne Ahonen kertoo nyt itse, miksi hän puuttuu Suomen MM-joukkueen taustajoukoista: "En lähde mihinkään väkisin tunkemaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat