Suora

  • Dota 2: The International

Norjan hiihtosankarit kiittivät ja ihmettelivät Iivo Niskasta hurjan MM-avauksen jälkeen: ”Miten pystymme vastaamaan suomalaiseen karhuun?”

Norjan mitalistit Sjur Röthe ja Martin Johnsrud Sundy hämmästelivät Iivo Niskasen suoritusta Seefeldin MM-kisoissa 30 kilometrin yhdistelmämatkalla.

Hiihdon MM 2019
Aleksandr Bolshunov, ,Martin Johnsrud Sundby, Sjur Röthe
Aleksandr Bolshunov, ,Martin Johnsrud Sundby, Sjur RötheGetty Images

Norjalaiset olivat jälleen kerran kovia, kun Seefeldin MM-kisoissa lauantaina kisattiin miehissä 30 kilometrin yhdistelmämatka. Sjur Röthe voitti ja Martin Johnsrud Sundby oli kolmas.

Iivo Niskanen jätettiin MM-avauksessaan neljänneksi. Niskane tuli maaliin Rötheä 12,3 sekuntia perässä.

Suomalainen lähti pitämään perinteisen osuudella hurjaa vauhtia, mutta kaatui alkuvaiheessa juottopisteellä kolaroituaan norjalaishuoltajan kanssa.

Uransa ensimmäisen henkilökohtaisen mestaruuden voittanut Röthe kiitteli Niskasta. Röthellä ei ole ollut perinteinen niin vahva kuin vapaa hiihtotapa, mutta lauantaina hän onnistui.

– Oli tosi hyvää perinteisellä. Iivo Niskanen piti vauhtia yllä. Kiitos Iivolle, Röthe kiitteli Yle Urheilun haastattelussa.

Iivo Niskanen
Katso Iivo Niskasen kaatuminen yhdistelmäkisassa

Hän oli hyvin haltioissaan mestaruudesta. Loppusuoralla Röthe kukisti voittotaistossa Venäjän Aleksandr Bolshunovin 0,1 sekunnilla. Sundby oli 0,7 sekuntia hitaampi.

– Tämä on uskomatonta. Upea päivä. Olen unelmoinut pitkään olla maailman paras. Tänään se toteutui, Röthe iloitsi.

34-vuotias Sundby oli myös iloinen pronssimitalistaan.

– Otin mitalin taas arvokisoissa. En tule enää nuoremmaksi. Taistelin ja yritin kultaa, mutta otimme tänään kultaa ja pronssin. Sain täydellisen startin näille kisoille, Sundby sanoi Yle Urheilulle.

Iivo Niskanen
Katso julma voittotaistelu – Iivo Niskanen kirvelevästi neljäs

Sundby myös odottaa, että hän on 15 kilometrin perinteisellä ja 50 kilometrin vapaalla parhaimmillaan. Tosin 15 kilometrin perinteisen hallitseva maailmanmestari Niskanen antoi Sundbyllekin myrskyvaroituksen keskiviikon kisaan. Kaksi vuotta sitten Lahdessa Sundby oli juurikin toinen, kun Niskanen vei mestaruuden.

– Näimme tänään yhden suomalaisen, joka on todella kova perinteisellä. Hän oli lähdöstä asti todella kova. Jännittävää nähdä, miten pystymme vastaamaan suomalaiseen karhuun, Sundby vertasi.

Lue lisää:

Iivo Niskanen avautui rajusta pettymyksestään ja kolaristaan norjalaishuoltajan kanssa: ”Amatöörimäinen munaus”

Huima hiihto! Iivo Niskanen kaatui ja nousi takaisin mitalitaisteluun – lopussa kirvelevä tappio

Sami Jauhojärveltä tyly arvio Iivo Niskasen kaatumiseen päättyneestä kolarista: "Oma moka"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat