Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Päävalmentaja pelasti Iivo Niskasen entistä rajummalta pettymykseltä – kertoi onnekkaasta sattumasta kisan jälkeen

Matti Haavisto uskoo, että Iivo Niskanen on takareisivaivasta huolimatta iskussa sunnuntain parisprintissä.

Hiihdon MM 2019
Matti Haavisto.
Matti Haavisto.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Seefeldin MM-kisoissa Suomen suuren mitalitoivon Iivo Niskasen avausmatkalla oli runsaasti tapahtumia. Alkumatkasta Niskanen lähti vetämään joukkoa kovalla vauhdilla, mutta se pysähtyi kompurointiin juottopisteellä. Niskanen kaatui ja loukkasi takareittään.

Lopulta Niskanen oli neljäs. Päävalmentaja Matti Haavisto paljasti Yle Urheilun haastattelussa, että tilanteessa olisi voinut käydä vieläkin pahemmin. Niskaselta katkesi nimittäin sauva samassa rytäkässä. Kohutilanteen seuraukset olisivat voineet olla entistäkin vakavammat. Mutta onnekkaasti Haavisto oli paikalla.

– Olin siinä takana. Minulla oli Iivon henkilökohtaiset varasauvat siinä mukana. Pystyin antamaan ne, että Iivo sai heti oman sauvansa. Satuin olemaan siinä, kun olin kävelemässä toiseen huoltopisteeseen, Haavisto totesi Yle Urheilulle.

Ylipäätänsä Haavisto kuvaili kisaa erittäin kovaksi.

– Iivolle tuli ikävä neljäs sija. Iivo oli kyllä lyönnissä, mutta alkumatkassa tuli niitä harmittavia takaiskuja, Haavisto sanoi.

Kaatumisrytäkän jälkeen Niskasella alkoi krampata myös takareisi. Haavisto uskoo, että jalka tulee kuntoon sunnuntain parisprinttiin. Siinä Niskanen kamppailee Ristomatti Hakolan kanssa MM-mitaleista.

– Iivo tekee nyt hyvän tankkauksen ja verryttelyn. Hän saa energiaa. Fysiot hoitavat. Uskon, että Iivo on huomenna iskussa. Moni muukin huomenna kilpaileva hiihti tänään kilpaa, Haavisto sanoi.

Iivo kaatuu
Katso Niskasen kolari selvitettynä tästä

Muista suomalaisista Matti Heikkinen oli 12:s, Perttu Hyvärinen 23:s ja Antti Ojansivu 33:s.

– Mielestäni positiivinen kisa heiltä. Matti paransi loppua kohti. Matilla oli hyvä loikka viimeiseen nosuuun. Pertulla oli vapaa parempi kuin perinteinen. Antti oli aika tasavahva. Ihan tyydyttävää, Haavisto sanoi.

Toki kokonaisuudessaan Suomen hiihtäjien esitykset jättivät jossiteltavaa. Naisten yhdistelmäkisassa Krista Pärmäkoski oli kahdeksas, vaikka häneen oli kaksien edellisten arvokisojen yhdistelmämatkojen mitalien myötä suuria odotuksia.

– Kyllähän tältä päivältä odoteltiin suomalaisilta mitalia. Miehissä ja naisissa oli mitalimahdollisuuksia. Siihen ei voi olla tyytyväinen, että mitalia ei tullut, Haavisto kuvaili.

– Mutta oli myös positiivisia suorituksia. Iivolla oli yksi hänen parhaista yhdistelmäkisoistaan. Hän näytti, että pystyy vastamaan maailman parhaiden vauhtiin vapaallakin. Laura Monosella oli tosi hyvä hiihto. Kristalla perinteinen osuus oli akilleen kantapää tänään.

Lue lisää:

Norjan hiihtosankarit kiittivät ja ihmettelivät Iivo Niskasta hurjan MM-avauksen jälkeen: ”Miten pystymme vastaamaan suomalaiseen karhuun?”

Sami Jauhojärveltä tyly arvio Iivo Niskasen kaatumiseen päättyneestä kolarista: "Oma moka"

Iivo Niskanen avautui rajusta pettymyksestään ja kolaristaan norjalaishuoltajan kanssa: ”Amatöörimäinen munaus”

Menikö Iivo Niskasen MM-mitali alkuhetkien kaatumiseen? Näin valmentaja vastaa: "Sotki perinteisen osuuden taktiikkaa"

Huima hiihto! Iivo Niskanen kaatui ja nousi takaisin mitalitaisteluun – lopussa kirvelevä tappio

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat