Suora

  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 9. osakilpailu, Sonoma
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste

Matti Heikkinen nappasi kolme kovaa päänahkaa – pahasti simahtanut norjalaistähti jäi taakse: "Olen alisuoritunut koko kauden"

Lauantain yhdistelmäkilpailussa onnistunut Matti Heikkinen ei tiedä vielä, osallistuuko hän keskiviikkona 15 kilometrille.

Hiihdon MM 2019
Matti Heikkinen
Matti Heikkinen (vas.) jätti taakseen Dario Colognan.Georg Hochmuth / AFP / Lehtikuva

Matti Heikkinen hiihti mittarit punaisella perinteisen hiihtotavan osuutta ja nousi vapaalla hiihtotavalla 12:nneksi MM-hiihtojen yhdistelmäkilpailussa. Onnistuminen lämmitti kokenutta jyväskyläläistä, jonka kausi on ollut kamppailua huippukuntoon pääsystä.

Tällä kaudella Heikkisen on ollut vaikea saada nimekkäitä päänahkoja, mutta lauantaina taakse jäivät muun muassa olympiavoittaja Dario Cologna sekä selkänsä lopussa suoristanut norjalaiskaksikko Johannes Hösflot Kläbo-Emil Iversen.

– Olen alisuoriutunut koko kauden. Siinä mielessä on mukava nähdä, että valmistautumisleirin harjoittelu on onnistunut, Heikkinen ilahtui.

Norjan hiihdon supertähti Kläbo sippasi pahasti 30 kilometrin kilpailun loppupuolella. Kläbolla oli vaikeuksia myös suksien vaihdossa.

Heikkinen ei ole varma, kisaako hän Seefeldissä keskiviikkona 15 kilometrillä. Hänelle tärkeämmät kisat ovat perjantain viesti ja kisojen päätösmatka 50 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Sijoja 30 ja 31 miehittäneiden Kläbon ja Iversenin päänahan sai myös 23:nneksi hiihtänyt Perttu Hyvärinen. Norjalaiskaksikko säästeli loppumatkalla selvästi voimiaan sunnuntaille, jolloin heidän odotetaan hiihtävän yhdessä pariviestiä.

Hyvärinen koki perinteisen hiihtotavan osuuden olleen vaikea hiljattain osuneen virustaudin jäljiltä, mutta vapaan hiihtotavan osuus oli uran parhaita.

– Nyt tuli uran paras henkilökohtainen sija arvokisoista, Hyvärinen sanoi.

Antti Ojansivun MM-debyytti 33. sijalla oli valoisa kauden ongelmiin nähden. Ojansivu kertoi kamppailleensa sairastelun ja ylikuormitustilan kanssa, mikä on tehnyt kaudesta tulipalojen sammuttamista.

– Nyt jäi kaikki ladulle, mitä oli annettavissa, Ojansivu kertoi.

Lue myös:

Iivo Niskanen avautui rajusta pettymyksestään ja kolaristaan norjalaishuoltajan kanssa: ”Amatöörimäinen munaus”

Sami Jauhojärveltä tyly arvio Iivo Niskasen kaatumiseen päättyneestä kolarista: "Oma moka"

Huima hiihto! Iivo Niskanen kaatui ja nousi takaisin mitalitaisteluun – lopussa kirvelevä tappio

Voi pahus! Iivo Niskanen meni rähmälleen miesten yhdistelmäkisassa – katso dramaattinen kaatuminen juottopaikalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat