Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Lopetetaan jossittelu! Ärsytetty Iivo Niskanen on jälleen kultakunnossa

Iivo Niskanen osoitti Seefeldin MM-kisojen yhdistelmäkisassa kuntonsa. Nyt hänet on myös ärsytetty, kirjoittaa Yle Urheilun Anu Karttunen.

Hiihdon MM 2019
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

SEEFELD. Kun Iivo Niskanen ylitti maaliviivan neljäntenä, hän kätteli nopeasti Clement Parissen ja Aleksandr Bolshunovin, halasi norjalaismitalistit ja käveli saman tien pois maalialueelta. Juhlat oli peruttu.

Siinä missä naisten kisan viimeinenkin hiihtäjä, Therese Johaugille liki 12 ja puoli minuuttia hävinnyt Kreikan Melina Meyer Magulas ehti kulkea toimittajakäytävän läpi ennen ensimmäistäkään suomalaista naishiihtäjää, ei Niskasta tarvinnut kauaa odotella. Hän halusi nopeasti pois kisa-alueelta

Vielä pari vuotta sitten neljäs sija olisi ollut Niskaselle yhdistelmäkilpailussa tai vapaan kisassa huippusuoritus. Nyt se jäi kirvelemään. Etenkin kun kisasta jäi niin paljon jossiteltavaa.

Niskasen kaatuminen juottopisteellä oli hänen oma mokansa. Hidastuskuvista näkee selvästi, että hänen suksensa on reippaasti ladun ulkopuolella. Kuten päävalmentaja Matti Haavisto totesi medialle, juottoalue tiedettiin ahtaaksi, joten siinä olisi pitänyt olla tarkkaavainen.

On kuitenkin käsittämätöntä, miten arvokisoissa voi käydä tuollainen informaatiokatkos, ettei urheilija tiedä, keneltä hän juomansa ottaa.

Niskanen itse manasi saaneensa kaatumisestaan suojakrampin takareiteensä, ja se haittasi hänen menoaan etenkin loppuvaiheessa. Kun kärkimiehet iskivät, ei Niskasella riittänyt enää iskeä uutta vaihdetta. Olisiko tätä vaihdetta ollut ilman kramppia, sitä voidaan jossitella.

Kisan jälkeen Niskanen oli varsin pettynyt ja jopa vihaisen oloinen. Mutta hän ei kuitenkaan vaikuttanut millään lailla väsyneeltä, vaikka päivän 30 kilometrin kisa oli varsin rankka. Sen näki esimerkiksi venäläisestä Sergei Ustjugovista sekä norjalaisista Johannes Hösflot Kläbosta ja Emil Iversenistä, jotka jäivät kärkivauhdista jo alkumatkasta.

Norjalaiskaksikko nostikin selän pystyyn jo hyvissä ajoin, sillä huomenna heillä on edessä pariviesti. 30 kilometriä ei välttämättä kuitenkaan ollut paras mahdollinen harjoituslenkki tuohon kisaan.

Iivo Niskanen on nyt näyttänyt olevansa huippukunnossa, joten se lupaa hyvää sunnuntain pariviestiin sekä keskiviikon päämatkalle, 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisaan. Hänet on nyt myös ärsytetty.

Pystyykö Niskanen kääntämään tämän päivän pettymyksen positiiviseksi voimavaraksi? Kaksi vuotta sitten se ainakin onnistui, kun pariviestin kirkaammat mitalit vaihtuivat pronssiin loppusuoralla Emil Iversenin kaatumisen takia. Tuolloin ärsytetty Niskanen hiihti kolme päivää myöhemmin selkeään maailmanmestaruuteen.

Lue myös:

Mitä ihmettä juottoalueella oikein tapahtui? Asiantuntija hämmästelee Suomen joukkueen toimintaa Iivo Niskasen kaatumisessa: "Se oltaisiin voitu välttää"

Päävalmentaja pelasti Iivo Niskasen entistä rajummalta pettymykseltä – kertoi onnekkaasta sattumasta kisan jälkeen

Sami Jauhojärveltä tyly arvio Iivo Niskasen kaatumiseen päättyneestä kolarista: "Oma moka"

Iivo Niskanen avautui rajusta pettymyksestään ja kolaristaan norjalaishuoltajan kanssa: ”Amatöörimäinen munaus”

Menikö Iivo Niskasen MM-mitali alkuhetkien kaatumiseen? Näin valmentaja vastaa: "Sotki perinteisen osuuden taktiikkaa"

Huima hiihto! Iivo Niskanen kaatui ja nousi takaisin mitalitaisteluun – lopussa kirvelevä tappio

Norjan supertähdellä rajua sähläystä suksien vaihdossa – Kläbo hyytyi täysin karussa voittokamppailussa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat