Suora

  • Dota 2: The International

Norjan MM-mitalisteillla herkkä juhlahetki – hopealle jäänyt venäläinen haukkui epäurheilijamaisen käytöksen trillerikisassa: "Olen pettynyt heihin"

Yhdistelmämatkan mestariksi hiihtäneen Sjur Röthen ja kolmanneksi tulleen Martin Johnsrud Sundbyn taktiikka ei miellyttänyt hopeamitalisti Aleksandr Bolshunovia.

Hiihdon MM 2019
Norjalaisilla herkkä juhlahetki yhdistelmäkisan jälkeen
Norjalaisilla herkkä juhlahetki yhdistelmäkisan jälkeen

Norjalaisten ja venäläisten vääntöihin Seefeldin MM-kisoissa saatiin uusi luku, kun lauantaina oli vuorossa yhdistelmäkilpailut. Miesten 30 kilometrillä Norjan Sjur Röthe ja Martin Johnsrud Sundby taistelivat mestaruudesta Venäjän Aleksandr Bolshunovia vastaan.

Bolshunov taipui kisassa toiseksi. Röthe oli loppukirikamppailussa 0,1 sekuntia vahvempi.

Norjalaiset juhlivat menestystä hyvin iloisesti. Tv-kuviin tallentui esimerkiksi hyvin herkkä hetki, jonka voi katsoa jutun kuvaa klikkaamalla.

Venäläistähti Bolshunov oli puolestaan hyvin pettynyt siihen, että Sundby ja Röthe eivät lähteneet vetämään kärkijoukkoa vapaan hiihtotavan 15 kilometrin osuudella.

– Totta kai olen pettynyt, että he eivät auttaneet ollenkaan kisan aikana. Joskus pyysin heitä menemäään kärkeen. He jäivät kuitenkin taakse. He näyttivät, että he eivät halua mennä kärkeen, Bolshunov sanoi tulkin välityksellä NRK:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Johdin melkein viisi kierrosta kisaa. He laittoivat kaasun pohjaan ja rupesivat töihin vasta lopussa. Se ei ole hyvä juttu. Olen pettynyt.

Lopussa kärkiporukassa oli myös esimerkiksi Iivo Niskanen, joka jätettiin kirissä neljänneksi. Niskanen kaatui kisan alussa ja hänellä kramppasi pohje.

Iivo Niskanen
Katso julma voittotaistelu – Iivo Niskanen kirvelevästi neljäs

Bolshunov suuntasi kritiikin nimenomaan norjalaisiin. Hänen mielestään Sundby ja Röthe käyttäytyivät epäurheilijamaisesti.

– Kyllä. Ei ole hyvä, että mennään tuolla tavalla. Olen pettynyt norjalaisiin, Bolshunov sanoi.

Norjan miesten päävalmentaja Eirik Myhr Nossum korosti, että norjalaiset noudattivat vain taktiikkansa.

– Halusimme kultamitalin, Nossum muistutti ja sanoi, että Bolshunovilla ei ole mitään syytä olla vihainen.

– On kyse omista valinnoista.

Norjan konkari Sundby ymmärsi Bolshunovin pettymyksen. Sundby on ollut itse aiemmin hyvin kriittinen niin sanottuja vapaamatkustajia kohtaan.

– Hän yritti voittaa. Me yritimme voittaa. Bolshunov teki miehen työn tänään. Odotan jännityneenä, mitä tapahtuu keskiviikkona, Sundby viittasi 15 kilometrin perinteisen kisaan, jossa suosikkeja ovat Bolshunov ja Niskanen.

Lue lisää:

Iivo Niskanen avautui rajusta pettymyksestään ja kolaristaan norjalaishuoltajan kanssa: ”Amatöörimäinen munaus”

Norjan hiihtosankarit kiittivät ja ihmettelivät Iivo Niskasta hurjan MM-avauksen jälkeen: ”Miten pystymme vastaamaan suomalaiseen karhuun?”

Kommentti: Lopetetaan jossittelu! Ärsytetty Iivo Niskanen on jälleen kultakunnossa

Mitä ihmettä juottoalueella oikein tapahtui? Asiantuntija hämmästelee Suomen joukkueen toimintaa Iivo Niskasen kaatumisessa: "Se oltaisiin voitu välttää"

Päävalmentaja pelasti Iivo Niskasen entistä rajummalta pettymykseltä – kertoi onnekkaasta sattumasta kisan jälkeen

Sami Jauhojärveltä tyly arvio Iivo Niskasen kaatumiseen päättyneestä kolarista: "Oma moka"

Matti Heikkinen nappasi kolme kovaa päänahkaa – pahasti simahtanut norjalaistähti jäi taakse: "Olen alisuoritunut koko kauden"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat