Suora

  • Käsipalloliiga, miesten 4. loppuottelu Dicken - Cocks
  • Urheiluruutu

Iivo Niskaselle helpottavia uutisia bravuurimatkalle? MM-Lahden kohukolarista tuttu norjalainen harmittelee säätä ja pohtii vetäytymistä

Emil Iverseniä ottaa tällä hetkellä sen verran päähän Seefeldin MM-kisoissa, että voi jäädä sivuun keskiviiko 15 kilometrin perinteisen kisasta.

Hiihdon MM 2019
Emil Iversen
AOP/imago sport

Seefeldin MM-kisoissa miesten yhdistelmämatkalla koettiin kaksi norjalaispettymystä, kun Johannes Hösflot Kläbo ja Emil Iversen jäivät kauas kärjestä.

He hyytyivät alkumatkasta ja loppuvaiheessa hiihtelivät tarkoituksellisesti rauhallisemmin. Kläbo tuli maaliin vasta 30. sijalla ja Iversen 31. sijalla. Kaksikko jäi kisan voittajasta Sjur Röthestä yli neljä ja puoli minuuttia.

Kaksikko perusteli hidasta menoaan sunnuntaisella parisprintillä. He haluavat voittaa MM-kultaa ja näin Kläbo sekä Iversen halusivat säästellä.

Mutta katastrofaalinen yhdistelmäkisa rankalla radalla loi norjalaismediassa kysymysmerkkejä ajatellen keskiviikkoista 15 kilometrin perinteisen kisaa.

Iverseniä on pidetty mahdollisena sekoittajana Iivo Niskasen ja Aleksandr Bolshunovin mestaruustaistoon. Nyt Iversen sanoo, että hän ei välttämättä haluaisi kilpailla matkalla.

– Jos sää jatkuu tällaisena, annan mielelläni paikkani Sjur Röthelle, Iversen sanoo VG:lle. (siirryt toiseen palveluun)

15 kilometriä on kuitenkin ollut Iversenille päämatka.

– Mutta, jos en ole tarpeeksi hyvä, niin en ole mukana, Iversen totesi.

Kläbo ei vielä antanut myöntävää, eikä kieltävää vastausta 15 kilometrin kisasta. Iversen teki samanlaisen vetäytymisen 15 kilometriltä myös kaksi vuotta sitten Lahden MM-kisoissa. Silloinkin oli taustalla pettymys. Iversen kaatoi Niskasen parisprintissä ja menetti omat sekä Suomen mahdollisuudet menestykseen.

Lahdessa 15 kilometrin MM-kultaa voittanut Niskanen kaatui lauantaina juottopisteellä ja oli lopulta yhdistelmäkisan neljäs. Niskanen kamppailee yhdessä Ristomatti Hakolan kanssa mitaleista juurikin Iverseniä ja Kläboa vastaan parisprintissä.

Lue lisää:

Mitä ihmettä juottoalueella oikein tapahtui? Asiantuntija hämmästelee Suomen joukkueen toimintaa Iivo Niskasen kaatumisessa: "Se oltaisiin voitu välttää"

Iivo Niskanen avautui rajusta pettymyksestään ja kolaristaan norjalaishuoltajan kanssa: ”Amatöörimäinen munaus”

Norjan hiihtosankarit kiittivät ja ihmettelivät Iivo Niskasta hurjan MM-avauksen jälkeen: ”Miten pystymme vastaamaan suomalaiseen karhuun?”

Norjan MM-mitalisteillla herkkä juhlahetki – hopealle jäänyt venäläinen haukkui epäurheilijamaisen käytöksen trillerikisassa: "Olen pettynyt heihin"

Kommentti: Lopetetaan jossittelu! Ärsytetty Iivo Niskanen on jälleen kultakunnossa

Matti Heikkinen nappasi kolme kovaa päänahkaa – pahasti simahtanut norjalaistähti jäi taakse: "Olen alisuoritunut koko kauden"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat