Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Iivo Niskanen kertoi loistavia uutisia sunnuntain kultajahtia ajatellen: "Olemme tyytyväisiä"

Takareiden pitäisi olla kunnossa, kun Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola starttaavat parisprinttiin sunnuntaina.

Hiihdon MM 2019
LEHTIKUVA Iivo Niskanen
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen hiihtotähti Iivo Niskasen vasemman jalan takareisi on kunnossa. Takareisi kipeytyi lauantain 30 kilometrin yhdistelmäkilpailussa, jossa Niskanen jäi neljänneksi.

Niskanen kävi lauantaina illalla vielä palkintojenjaossa, johon osallistui päivän kilpailun kuusi parasta. Mitaliseremonian jälkeen Niskanen sanoi, että takareidessä ei ole sen suurempaa oneglmaa.

– Salon Jukka katsoi sen heti kisan jälkeen. Olemme tyytyväisiä tilanteeseen. Lähden iltahölkälle verryttelemään kisajumeja pois. En ole ollenkaan huolissani sen jalan suhteen huomisesta, Niskanen sanoi.

Sunnutaina kisaohjelmassa on parisprintti, josta Niskanen ja Ristomatti Hakola tavoittelevat mitalia.

– Riseltä tuli viesti päivän kisan jälkeen, mutta emme ole huomisesta vielä sen kummemin puhuneet. Katsotaan askelmerkit kohdalleen illan palaverissa.

Suomalaiskaksikko taistelee kullasta muun muassa norjalaisia Johannes Hösflot Kläboa ja Emil Iverseniä vastaan.

– He menevät varmasti kovaa vauhtia. Kun hiihto on aamulla, keli on jäinen ja nopea. Olisi ollut meille parempi, jos kisa olisi pikkusen myöhempään ja olot olisivat raskaammat.

Kaatuminen oli ehditty analysoida

Mitali oli lähellä myös lauantain dramaattisessa yhdistelmäkilpailussa, jossa Niskanen kaatui kilpailun alkupuolella. Niskasta alkoi sattua vasempaan takareiteen kolaroinnin jälkeen.

Suomalaistähti pysyi siitä huolimatta kärkimiesten matkassa. Hän hävisi mitalitaistelun vasta 30 kilometrin matkan viimeisessä nousussa.

– Olisi ollut huikea kisojen avaus, jos olisin pystynyt tekemään perinteiselle enemmän ratkaisuja. Tämä kuuluu urheiluun ja tuollaisia tilanteita sattuu äärettömän harvoin, Niskanen sanoi.

Iivo Niskanen
Katso Iivo Niskasen kaatuminen yhdistelmäkisassa

Suomalaismediassa on kisan jälkeen spekuloitu kaatumisen syitä. Tv-kuvien perusteella näytti, että Niskanen törmäsi norjalaiseen huoltomieheen.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila avasi tv-lähetyksessä hyvin sitä, miten Suomen joukkueella oli informaatiokatkos juottopisteellä.

Palkintojenjakoon mennessä Niskanen oli ehtinyt analysoida kaatumistaan.

– Juottaja ei nähnyt minua, joten vaihdoin latua. Ladut olivat aika tampattuja, ja vasen sukseni ei ohjautunut ladulle. En olisi saanut juomaa, jos en olisi mennyt vasemmalle, Niskanen kertasi.

Parisprintin karsinnat ovat ohjelmassa sunnuntaina aamulla klo 10.10. Finaalit hiihdetään kello 12.25 alkaen. Suorat lähetykset TV2:ssa.

Lue myös:

Iivo Niskaselle helpottavia uutisia bravuurimatkalle? MM-Lahden kohukolarista tuttu norjalainen harmittelee säätä ja pohtii vetäytymistä

Kommentti: Lopetetaan jossittelu! Ärsytetty Iivo Niskanen on jälleen kultakunnossa

Mitä ihmettä juottoalueella oikein tapahtui? Asiantuntija hämmästelee Suomen joukkueen toimintaa Iivo Niskasen kaatumisessa: "Se oltaisiin voitu välttää"

Päävalmentaja pelasti Iivo Niskasen entistä rajummalta pettymykseltä – kertoi onnekkaasta sattumasta kisan jälkeen

Norjan hiihtosankarit kiittivät ja ihmettelivät Iivo Niskasta hurjan MM-avauksen jälkeen: ”Miten pystymme vastaamaan suomalaiseen karhuun?”

Sami Jauhojärveltä tyly arvio Iivo Niskasen kaatumiseen päättyneestä kolarista: "Oma moka"

Matti Heikkinen nappasi kolme kovaa päänahkaa – pahasti simahtanut norjalaistähti jäi taakse: "Olen alisuoritunut koko kauden"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat