Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu

Kerttu Niskanen sairastui, Kyllönen nousee parisprinttiin Pärmäkosken pariksi: "Teemme kaikkemme, että Kerttu on ladulla seuraavalla matkalla"

Suomen maajoukkueen lääkäri Maarit Valtosen mukaan Niskanen kärsii hengitystieinfektiosta.

Hiihdon MM 2019
Kerttu Niskanen
Lehtikuva

Suomen naisten parisprinttijoukkueen mitalihaaveet kokivat kovan kolauksen. Vahvaa nousukuntoa MM-hiihtojen alla osoittanut Kerttu Niskanen sairastui, joten ankkuri Krista Pärmäkosken pariksi nousee Anne Kyllönen.

Suomen maajoukkueen lääkäri Maarit Valtonen vahvistaa, että Niskasen poissaolon syy on hengitystieinfektio.

– Kerttu tuli kertomaan oireista illan aikana. Olemme sitä tässä arvioineet. Tulimme siihen tulokseen, että sairastunutta urheilijaa ei voi ladulle päästää, Valtonen kertoo Yle Urheilulle.

– Teemme kaikkemme sen eteen, että Kerttu on ladulla seuraavalla matkalla, Valtonen korostaa.

Parisprintistä sivuun jääminen oli Niskasen kohdalla yksiselitteinen päätös. Urheilijaa hoidetaan nyt perinteisin keinoin.

– Ensimmäisten oireiden jälkeen on heti vihellettävä peli poikki. Se tiedetään, että esimerkiksi imeskeltävä sinkki voi riittävän suurina annoksina estää virusten lisääntymistä, Valtonen selvittää.

Yhden urheilijan sairastuminen voi vaikuttaa pahimmillaan koko Suomen joukkueeseen. Kisaolosuhteissa virukset voivat levitä petollisen nopeasti.

– Kyllä se iso riski on. Hengitystieinfektioviruksia on nyt paljon liikkeellä. Täällä ruokaillaan yhdessä, nukutaan kahden hengen huoneissa ja tavataan paljon ihmisiä, joten olosuhteet ovat herkulliset virusten leviämiselle.

Niskanen yllätti hiihtokansan voittamalla ennen MM-kisoja Cognessa 10 kilometrin perinteisen kilpailun. Kyllönen oli samassa kilpailussa 10:s. Parisprintissä kisataan nimenomaan perinteisellä.

Suomen miesten parisprinttijoukkueessa hiihtävät Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola.

Su 24.2. Klo 10.10 Maastohiihdon parisprintin karsinnat TV2:ssa, Areenassa ja Yle Puheella.

Su 24.2. Klo 12.25. Maastohiihdon parisprintin finaalit TV2:ssa, Areenassa ja Yle Puheella.

Lisäys kello 23.24: Otsikkoon ja leipätekstiin lisätty lääkäri Maarit Valtosen kommentit.

Lue lisää:

Hiihtojärjestykset julki Suomen odotettuihin MM-mitalitaistoihin – asiantuntija olisi toivonut Venäjän kaltaista poikkeusratkaisua

Iivo Niskanen kertoi loistavia uutisia sunnuntain kultajahtia ajatellen: "Olemme tyytyväisiä"

Iivo Niskaselle helpottavia uutisia bravuurimatkalle? MM-Lahden kohukolarista tuttu norjalainen harmittelee säätä ja pohtii vetäytymistä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat