Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Sairastunut Kerttu Niskanen joutui eristyksiin Seefeldissä

Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken piti hiihtää sunnuntain pariviesti ensi kertaa parina arvokisoissa, mutta toisin kävi

Hiihdon MM 2019
Kerttu Niskanen.
Kerttu NiskanenTomi Hänninen

Kerttu Niskanen on eristetty muusta joukkueesta Seefeldin MM-hiihdoissa. Niskanen potee hengitystieinfektiota joukkueen hotellissa omassa huoneessaan.

– Kerttu ilmoitti oireistaan illalla, ja hänen huonetoverinsa siirtyi heti toiseen huoneeseen, joukkueen lääkäri Maarit Valtonen kertoi aamulla.

Valtosen mukaan hotellissa eristystilan löytyminen vaati huonejärjestelyjä. Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala teki tilaa siirtymällä toiseen hotelliin.

Valtonen kertoi STT:lle, että Niskasen oireisiin päästiin reagoimaan nopeasti, mutta hänen toipumistaan seurataan päivä kerrallaan.

– Kaikki paukut ovat siinä, että hän pääsee vielä hiihtämään näissä kisoissa, Valtonen totesi.

Niskasen ja Krista Pärmäkosken piti hiihtää sunnuntain pariviesti ensi kertaa parina arvokisoissa, mutta toisin kävi. Niskasen korvaa Anne Kyllönen, joka oli hiljattain Lahden maailmancupin pariviestissä lupaavassa vauhdissa.

Niskanen ei ole ollut Suomen joukkueen ainoa sairastunut Seefeldin kisoissa, mutta hän on toistaiseksi ainoa, jonka kisaamiseen tauti on vaikuttanut. Valtonen ei paljasta nimiä, mutta ainakin Perttu Hyvärinen kertoi olleensa virustaudissa viimeistelyleirillä.

– Tämä on vilkasta infektioaikaa, ja talvikestävyysurheilussa riskitekijät kumuloituvat, Valtonen totesi.

Kymppi edessä jo tiistaina

Kisapäivät seuraavat MM-kisoissa toistaan kovalla tahdilla, ja sunnuntain jälkeen naiset ovat ladulla jo tiistaina perinteisen hiihtotavan kympillä. Niskasen tervehtyminen siihen kisaan ratkeaa myöhemmin.

Jos Niskanen ei ole kympillä mukana, Pärmäkosken ja hyvin lauantaina hiihtäneen Laura Monosen seuraksi ovat ehdolla etenkin Anita Korva, Kyllönen ja Johanna Matintalo.

Tiistain kympin jälkeen naisten kisaohjelmassa on 4x5 kilometrin viesti torstaina ja naisten kisat päättävä 30 kilometrin yhteislähtö ensi lauantaina.

Niskasella erikoinen kausi

Niskanen voitti vaikean alkukauden jälkeen maailmancupin "pertsan" kympin viikko sitten Italian Cognessa. Vaikka osa maailman huipuista puuttui silloin ladulta, Niskasen vauhti oli lupaavaa etenkin lähtökohtiin nähden.

Joulukuun puolivälissä Niskanen joutui hellittämään harjoittelusta ylirasitustilan takia. Hän piti kaksi viikkoa täyslepoa ja jatkoi sen jälkeen omien sanojensa mukaan "kävellen suksilla".

– Välillä tuntui, oliko tämä kausi tässä, mutta en anna periksi, Niskanen sanoi helmikuun alussa Imatran SM-hiihdoissa.

Niskanen palasi maailmancupiin Otepäässä, mutta joutui etsimään kisavauhtiaan vielä Cogneen asti. Seefeldin kisoihin hän suhtautui luottavaisesti vielä pari päivää sitten, mutta sairastuminen muutti tilanteen.

Lue myös:

Suomalaiset mukana vielä yhdistetyn parisprintissä ja joukkuemäessä – katso päivän lähetysajat ja suomalaiset

MM-avaus nostatti Suomen ykköspyssyllä kierroksia, arvokisamitaleja Niskasen kanssa ottanut Jauhojärvi toivookin vain yhtä asiaa

Kerttu Niskanen sairastui, Kyllönen nousee parisprinttiin Pärmäkosken pariksi: "Teemme kaikkemme, että Kerttu on ladulla seuraavalla matkalla"

Pärmäkosken tahmea MM-avaus sai asiantuntijat erimielisiksi – saa heti uuden mitalimahdollisuuden: "Voi olla, että pariviestissä on ihan eri nainen viivalla"

Hiihtojärjestykset julki Suomen odotettuihin MM-mitalitaistoihin – asiantuntija olisi toivonut Venäjän kaltaista poikkeusratkaisua

Yhdistetyn kovatkin mäkimiehet ovat olleet pulassa MM-kisojen suurmäessä – Herola ja Hirvonen varovaisen myönteisiä parisprintin alla: "Palikat ovat kasassa"

Iivo Niskanen kertoi loistavia uutisia sunnuntain kultajahtia ajatellen: "Olemme tyytyväisiä"

Iivo Niskaselle helpottavia uutisia bravuurimatkalle? MM-Lahden kohukolarista tuttu norjalainen harmittelee säätä ja pohtii vetäytymistä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat