Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Suomi jäi kauas kärjestä parisprintissä – Pärmäkoski ja Kyllönen seitsemänneksi

Ruotsi voitti loppukirikamppailussa parisprintin MM-kultaa. Slovenia sijoittui hopealle ja Norja pronssille.

urheilu
Anne Kyllönen Krista Pärmäkoski
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen Krista Pärmäkoski ja Anne Kyllönen sijoittuivat seitsemänneksi naisten parisprintin MM-finaalissa sunnuntaina Seefeldissä.

Ruotsi nappasi parisprintin MM-kultaa loppusuoran kirikamppailussa, jossa Maja Dahlqvist kukisti Slovenian Anamarija Lampicin ja Norjan Maiken Caspersen Fallan.

Pieni yllätys oli, että Slovenian Lampic ja Katja Visnar ylsivät hopealle ohi Norjan Fallan ja Ingvild Flugstad Östbergin. Kärkikolmikko mahtui maalissa 0,6 sekunnin sisälle.

Suomi lähti parisprinttiin vaisulla vauhdilla liikkeelle. Kyllönen toi Suomen ensimmäiseen vaihtoon kymmenen joukkueen finaalin viimeisenä. Pärmäkoski nousi toisella osuudella yhdeksänneksi.

Kolmannella hiihto-osuudella Suomi jäi lisää mitalitaistelusta, kun Norjan Falla teki pienen irtioton, jonka myötä Kyllönen jäi kärkiryhmän vauhdista. Ero kolmannessa vaihdossa kärkeen oli yli kuusi sekuntia.

Pärmäkoski sai hiihdettyä kärkiryhmän kiinni neljännellä osuudella. Hän toi Suomen vaihtoon kuudentena, kolme sekuntia kärkeä jäljessä.

Seuraavalla osuudella Suomi putosi yhden sijan. Pärmäkoski lähti ankkuriosuudelle 5,64 sekuntia kärkeä jäljessä. Maalissa Suomen ero kärkeen oli 8,86 sekuntia.

– Tämä oli pehmeä esitys suomalaisilta. Ei mitaliehdokkaiden kuulu hiihtää sijoilla yhdeksän ja kymmenen. Jos päivän kunto on tuo, se on ok. Mutta jos taktiikka oli säästellä, voin sanoa, että oli niin väärä taktiikka kuin olla ja voi, Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi sanoi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat